CARTA DE TORRA A LES CANCELLERIES EUROPEES PER DENUNCIAR L’ESPIONATGE DE BORRELL

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet arribar cartes a les cancelleries europees denunciant espionatge del ministeri que encapçala Josep Borrell contra les delegacions catalanes a l’exterior.

En la missiva, que també signa el conseller, Alfred Bosch, el Govern descriu aquesta acció del ministeri “com a part d’un esforç dirigit a desmantellar l’acció exterior legal i legítima de Catalunya i, especialment, les seves delegacions”.

Les cartes han estat enviades, de manera especĂ­fica, als governs d’Alemanya, Irlanda, SuĂŻssa i Gran Bretanya, aixĂ­ com a la resta de paĂŻsos europeus i als eurodiputats. La campanya del Govern contra Borrell es produeix en el moment en què l’executiu espanyol ha impulsat el nom del ministre en funcions com a futur responsable de la diplomĂ cia de la UE.

“El Govern de Catalunya condemna amb força aquestes activitats, l’objectiu de les quals és la feina legal i legítima dels representants oficials d’un govern escollit democràticament”, afegeix.

En les cartes dirigides als governs alemany, suís, irlandès i britànic, l’executiu retreu que aquestes accions s’han produït dins del seu territori i ha afectat el dret a la privacitat dels respectius ciutadans i representants públics.

Així mateix lamenta que aquests esforços del ministeri de Borrell no s’hagin dirigit a uns objectius més fructífers en el camí del diàleg.

Amb tot, la carta de Torra i Bosch conclou insistint en la voluntat de continuar treballant, a través de les delegacions, en els respectius territoris, en l’objectiu d’estrènyer llaços amb els diferents governs.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-8-2019)
N.de la R.
Tot està molt bÊ, però hauria estat millor escriure a Alemanya en alemany. No us sembla?

355 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: