CARTA DEL PRESIDENT TORRA A STURGEON EN SOLIDARITAT AMB EL REFERÈNDUM D’INDEPEDÈNCIA D’ESCÒCIA

El president Quim Torra ha adreçat una carta a la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, després que aquesta setmana anunciés que el referèndum d’independència que el govern escocès té previst convocar l’any vinent es farà amb el vistiplau del govern britànic o sense aquest permís. La carta del president ha obert la portada d’avui del diari escocès The National, que la recull en les seves pàgines principals.
Escòcia i Catalunya són nacions germanes”

En la carta, el president expressa la seva “més absoluta solidaritat amb el repte democràtic que us proposeu per Escòcia’, i afegeix: “La celebració d’un nou referèndum d’independència és una bona notícia per als demòcrates d’Europa i de tot el món. Així mateix, li recorda que Escòcia i Catalunya són nacions germanes, “amigues i que malden per ser lliures en el marc d’una Europa respectuosa amb els pobles i les persones”. I li reafirma la seva solidaritat: “Jo us vull expressar la meva i, per extensió, la de moltíssims catalans que encara veiem el clam de llibertat com una necessitat molt important per resoldre els problemes de cada dia dels nostres ciutadans.”

El president recorda la reunió que van tenir tots dos a Edimburg el juliol de 2018: “Vam poder compartir aquesta determinació de persistir i de continuar avançant en la recuperació de la plena sobirania que ara vós encarneu de manera excepcional”.
“Voldríem tenir un horitzó de llibertat com el que plantegeu”

D’altra banda, li expressa gratitud per l’exemple que dona: “Nosaltres, una bona part dels independentistes catalans, voldríem poder tenir un horitzó de llibertat com el que plantegeu a Escòcia. Volem culminar el mandat democràtic del referèndum del Primer d’Octubre del 2017. És per això que el vostre exemple és un estímul i pot ser un revulsiu .”
Informa:VILAWEB.CAT (18-6-2022)

46 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: