CAS VILLAREJO: QUI T√Č POR DE LA VERITAT ?

“Qui t√© por de la veritat?”
(JOS√Č ANTICH)
La manera com ha esquivat el govern de Pedro S√°nchez les acusacions de l’excomissari Jos√© Manuel Villarejo, lluny de posar llum a un tema d’extrema gravetat, fan m√©s gran l’enorme esvoranc de falta de credibilitat en qu√® s’ha sumit l’estat espanyol, que transita en un assumpte que acabar√† adquirint dimensions internacionals ‚Äēel temps ho dir√†‚Äē amb un pesat barril de p√≥lvora lligat a la cintura. El mateix Villarejo, per segona vegada en 24 hores, va tirar m√©s llenya al foc que crema del debat que ha obert amb les acusacions de vincular l’Estat amb els atemptats del 17 d’agost del 2017. Ho ha fet amb un envit en tota la regla: “Volen proves? Que vagin als meus arxius. Per qu√® els han declarat secrets? Jo autoritzo que s’alliberin. Hem de pensar que la ciutadania no √©s menor d’edat i no es pot utilitzar la llei de secrets oficials, una llei franquista, obsoleta, de 1968, per amagar-ho tot”.

La pilota torna aix√≠ al govern espanyol que, cada dia que passi amb els arxius de Villarejo segellats i sense que puguin veure la llum de l’opini√≥ p√ļblica, ampliar√† l’ombra de dubte sobre el que va passar en aquell atemptat gihadista, que es va saldar amb 16 morts i 140 ferits. Cal, per tant, com un exercici democr√†tic absolutament necessari, que els famosos arxius de Villarejo vegin la llum. Perqu√® resulta del tot inversemblant pensar que l’expolicia deia la veritat quan desemmascarava la trama de corrupci√≥ de Joan Carles I; que tamb√© la deia quan se li donava credibilitat i El Pa√≠s titulava que “Les agendes de Villarejo confirmen l’operaci√≥ il¬∑legal per salvar el PP i Rajoy”, i que igualment la deia quan el PSOE va emetre un comunicat del seu grup parlamentari al Congr√©s que va utilitzar com a munici√≥ i que estava titulat “Villarejo assegura que Rajoy estava al corrent de l’operaci√≥ Kitchen, s’enviaven missatges i es van reunir diverses vegades”… i, en canvi, quan despulla l’Estat i el posa a la picota revelant la participaci√≥ del CNI a l’atemptat del 17-A, √©s una invenci√≥ de l’excomissari.

L’estat espanyol i l√≤gicament els diferents governs del PSOE i del PP han encimbellat l’excomissari jubilat al que √©s: un policia condecorat en innombrables ocasions per dur a terme serveis especials a l’Estat, la qual cosa li ha perm√®s despatxar amb ministres i ser posse√Įdor de secrets que poden desestabilitzar des de la Corona al PSOE, el PP i les empreses. I que ara, acorralat pels que abans el protegien a les clavegueres policials, amena√ßa de descobrir el past√≠s. Aquest √©s Villarejo: un brivall que t√© massa coses delicades i secretes als seus discos durs, que √≤bviament disposa de material no confiscat encara per la policia o simplement copiat amb el qual poder fer xantatge a l’Estat.

√Čs obvi que, a hores d’ara, amb el que ha declarat Villarejo en seu judicial, √©s impossible ocultar per m√©s temps l’esc√†ndol de les seves acusacions. Hi ha d’haver una exig√®ncia democr√†tica per saber la veritat i, si √©s necessari, rec√≥rrer a les inst√†ncies europees. Perqu√®, mentre no se s√†piga, l’estat espanyol quedar√† llastat per unes acusacions que s√≥n grav√≠ssimes i que es proven d’amagar en uns arxius declarats secrets. No hauria de portar aquesta motxilla un govern que s’autoproclama el m√©s progressista de la hist√≤ria, ni tampoc una formaci√≥ com Unidas Podemos, que va sorgir per regenerar la vida p√ļblica a Espanya.

Per√≤ tampoc no hauria de portar aquesta c√†rrega cap dels partits independentistes catalans que per acci√≥ o per omissi√≥ protegeixen el silenci del govern espanyol. Obrim els arxius de Villarejo de bat a bat i caigui qui caigui. Perqu√® la pol√≠tica s√≥n accions i no declaracions ‚Äēper molt que agradi sortir als mitjans a ses senyories‚Äē i la sospita que no se sap tota la veritat del que va succeir en aquell atemptat que va deixar 16 cad√†vers a Barcelona i Cambrils no pot tenir c√≤mplices. Ni per activa, ni per passiva.
Informa:ELNACIONAL.CAT (13-1-2022)

46 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: