CAS VOLHOV: LA GUÀRDIA CIVIL DIU HAVER INSTAL·LAT UN SOFWARE ESPIA ALS MÒBILS

Ordre immediata del jutge del cas Volhov, Joaquín Aguirre, a la Guàrdia Civil. A través d’una interlocutòria, a la qual ha tingut accés El Món, ha ordenat a l’institut armat el cessament de la utilització del software espia als mòbils dels encausats David Madí, Xavier Vendrell, Josep Lluís Alay i Oriol Soler, que se’ls havia instal·lat sense el seu coneixement. D’aquesta manera, queda també desmuntat el relat que acusava Víctor Tarradellas de gravar les converses.

En una interlocutòria del passat 16 de novembre, el jutge ordenava desinstal·lar el software que “permetia de forma remota i telemàtica l’examen a distància del contingut dels seus dispositius mòbils” a través del Sistema d’Interceptació Legal de Comunicacions-2, conegut com a SILC 2. El manament ha estat complert per l’instititut armat a data de 20 de novembre, segons consta en el certificat signat pel capità de la Guàrdia Civil D19921C.

Segons argumenta l’institut armat i l’autoritat judicial entèn, es fa el cessament reclamat per les defenses dels investigats perquè la utilització del software espia ja no té motiu de ser, després de les detencions del passat 28 d’octubre en diferents punts de Catalunya. El sistema d’interceptació de la Guàrdia Civil anava dirigit a recollir tota la informació dels dispositius sense filtre ni discriminació de continguts. En l’informe policial, però, asseguren que la gravació amb més èxit ha estat la de Madí, perquè al mòbil de Vendrell no va acabar de funcionar. El jutge està a l’espera de l’informe de la Guàrdia Civil sobre els dispositius de Soler i Alay.
Informa:ELMON.CAT (20-11-2020)

964 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: