CASADO ENCARA PROMET MÉS MESURES CONTRA EL CATALÀ

El candidat del PP, Pablo Casado, ha promès que si és president del govern espanyol el català deixarà de ser una “barrera” i els “millors” opositaran per anar on vulguin sense que la llengua sigui un “requisit excloent”. En un míting des de Salamanca, el líder dels populars ha carregat contra el que considera una administració catalana “endogàmica”. En matèria d’educació, Casado ha promès una llei perquè el castellà sigui llengua vehicular a tot Espanya i atorgar competències a inspecció per sancionar les escoles que “adoctrinen”. “S’ha acabat jugar amb els nostres fills amb projectes ideològics sectaris”, ha defensat.

Casado ha explicat també que la seva llei d’educació establirà llibertat d’elecció dels centres eliminant les zones i fixarà que “s’aprengui la mateixa història i geografia a Salamanca i a Tarragona”. “Què és això de només estudiar història manipulada perquè inspecció no està actuant?”, ha preguntat.

 

El líder dels populars vol que a Espanya hi hagi un MIR educatiu per “seleccionar els millors professors” i ha afegit que d’aquesta manera les comunitats autònomes no podran posar els requisits que vulguin.

430 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: