CASADO, HUMILIAT, ES RENDEIX I REHABILITA AYUSO

“Casado, humiliat, es rendeix i rehabilita Ayuso”
( JOS√Č ANTICH) )

L’anunci de la direcci√≥ del Partit Popular que tancava l’expedient informatiu a la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel D√≠az Ayuso, quan es va situar gaireb√© a fora de l’organitzaci√≥ per la comissi√≥ cobrada pel seu germ√† en la compra d’un lot de mascaretes procedents de la Xina, suposa una humiliant derrota per a Pablo Casado i la confirmaci√≥ que el seu lideratge al capdavant de la formaci√≥ blava, si √©s que alguna vegada va existir, est√† a punt d’acabar. Nom√©s li queda el temps que li concedeixin Ayuso i els dos principals barons de la dreta espanyola, el gallec Alberto N√ļ√Īez Feij√≥o i l’andal√ļs Juanma Moreno. El su√Įcidi pol√≠tic de Casado √©s conforme a la seva biografia: del frau amb el postgrau a Harvard, que en realitat nom√©s era un m√†ster de quatre dies a Aravaca, a l’assalt fallit al basti√≥ d’Ayuso acompanyat per un patoll d’indocumentats que desconeixen que a la dreta amb les coses de menjar no s’hi juga i que un cas de corrupci√≥ m√©s o menys ni treu ni posa presidenta.

Casado ha fet un pas enrere en la guerra amb Ayuso despr√©s de confirmar que li mancaven suports al partit, que la premsa conservadora li demanava la dimissi√≥, que el gran capital no se li posava el tel√®fon i que tota l’estrat√®gia per eliminar la lideressa a Madrid s’havia esfondrat com un castell de cartes. Que hi ha un o diversos casos de corrupci√≥? Aparentment s√≠, per√≤ que d’aix√≤ se’n derivi una obertura de causa judicial a la presidenta de la comunitat de Madrid hi ha un abisme, i que el Tribunal Superior de Just√≠cia de Madrid l’acabi citant com a investigada, no un sin√≥ diversos precipicis pel cam√≠. Perqu√® Ayuso √©s establishment, amb tot el que suposa aix√≤ a Madrid, i el pobre Casado no t√© aquest reconeixement.

Per cert, un dia caldr√† saber el perqu√® de l’enorme contrast entre els rius de not√≠cies que han proporcionat aquests dies les comissions dels familiars d’Ayuso i l’enorme silenci sobre la decisi√≥ del jutge de rebutjar el recurs d’Ada Colau perqu√® arxiv√©s la causa de les subvencions a entitats afins i mantenir la seva imputaci√≥. Ni una crida a portada de l’abans influent premsa de paper, malgrat que Colau haur√† de declarar el 4 de mar√ß per quatre presumptes delictes: prevaricaci√≥, frau a la contractaci√≥, malversaci√≥ de diners p√ļblics i tr√†fic d’influ√®ncies. Per cert, Colau, h√†bilment, ha desaparegut del plat√≥ des que el jutge va mantenir la imputaci√≥ i no s√© pas jo on ha estat la petici√≥ que doni explicacions.

Com qualsevol ciutad√†, l’alcaldessa de Barcelona t√© dret a la presumpci√≥ d’innoc√®ncia i m√©s davant d’acusacions tan greus; per√≤ com a dirigent d’un partit pol√≠tic i d’un moviment que anava a canviar la manera de fer pol√≠tica, t√© menys dret a clavar-li al codi √®tic dels comuns la puntada de peu que li ha engaltat i que l’obligava a presentar la dimissi√≥ despr√©s de la primera imputaci√≥. √íbviament, molt m√©s despr√©s que el jutge mantingu√©s la imputaci√≥ i la cit√©s a declarar. Res d’aix√≤ no ha fet, i ha reiterat que no pensa dimitir, i de forma cridanera els dards de la premsa de paper o de la influent TV3 han passat de llarg directament cap a Madrid, que sempre √©s una manera d’estar en l’ona medi√†tica espanyola. I a m√©s, aix√≠ segur que el tel√®fon no empipa.

Amb Casado rendit, Egea enfonsat i D√≠az Ayuso rehabilitada veurem quant temps triga la dreta a canviar la seva c√ļpula, amb una elecci√≥ que marcar√† el futur del PP: Ayuso per absorbir el vot de Vox, o Feij√≥o per a un govern de coalici√≥ amb el PSOE. En qualsevol cas, bufa un vent massa g√®lid per a un desconcertat independentisme que no sap, des de fa massa temps, on va perdre el tim√≥ per fixar el rumb a seguir i deixar de navegar de vegades en cercle, i altres cap enrere.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20-2-2022)

145 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: