CASADO S’APUNTA AL GENOCIDI LINGÜÍSTIC: A LES BALEARS NO ES PARLA CATALÀ I NO SOU PAÏSOS CATALANS

El president del PP espanyol, Pablo Casado, ha fet un discurs durant la clausura del 16è Congrés de la sucursal del seu partit a les Balears i no només s’ha permès oferir lliçons del que hauriem de fer els illencs, sinó que, a més a més s’ha atrevit també amb la filologia.

Pablo Casado s’ha apuntat al secessionisme negacionista de la unitat de la llengua catalana i ha afirmat que a les Balears «no parlau català» i com si fos quelcom d’oposat ha afegit «parlau mallorquí, menorquí eivissenc i formenterer».

De la filologia, ha passat a la geografia: «no sou Països Catalans» i ha ‘reflexionat’ «a qui se li acudeix dir que les Balears són part de no sé quins Països Catalans? És que no han vis aquestes pedres? No han visitat els pobles? No han escotat aquesta llengua?»
I per acabar la seva diatriba catalanòfoba, el president del PP s’ha compromès a reclamar que els fons europeus arribin també al sector primari i ha plantejat un nou finançament autonòmic. «Necessitam asseure’ns ja per a tenir un nou sistema que sigui per consens i no allò que diu la carta dictada per Puigdemont, Aragonés i Junqueras», ha declarat.
Informa:D.BALEARS.CAT (24-VII-2021)
N.de R.
Continuen les accions genocides i assassines espanyoles contra el català, malgrat totes les decisions de la ciència i fins i tot de la Real Academia Española de la Lengua, que no deu pas ser sospitosa de separatisme.Jo em pregunto: qui pot aturar tot això? Qui pot castigar aquests assassins i genocides de la llengua ? I no tinguiem pas por de dir les coses pel seu nom.

318 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: