CASADO, TERRORISTA: DIU QUE A LES ESCOLES CATALANES NO DEIXEN ANAR AL LAVABO ELS NENS QUE PARLEN CASTELLÀ

“Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perqu√® parlen en castell√†?” El l√≠der del PP, Pablo Casado, continua immers en l’espiral d’exageraci√≥ sobre la situaci√≥ de l’escola catalana arrel del cas de Canet. La dreta ha convertit la primera fam√≠lia que ha demanat un 25% de les classes en castell√† despr√©s de la sent√®ncia del Tribunal Suprem en el seu fil√≥ per assenyalar el model d’immersi√≥ ling√ľ√≠stica a Catalunya, que fa temps que t√© en el punt de mira. Aquest divendres, Casado ha decidit fer-ho explicant suposades situacions que passen a les escoles catalanes, on, segons ell, hi ha professors que no deixen anar al lavabo als nens que parlen en castell√† i que es posen pedres a la motxilla dels nens que utilitzen aquesta llengua: “Es pot tolerar que hi hagi nens que per parlar castell√† al pati els posessin pedres a la motxilla?”, s’ha preguntat.

No ha detallat, per√≤, com, on i quan han passat suposadament aquestes escenes, sin√≥ que ha elaborat el discurs, pronunciat des de Gal√≠cia, a base d’arxiu: “Es pot tolerar que als fills de la Gu√†rdia Civil i la Policia Nacional se’ls assenyali a la classe i es digui que aquests nens no poden ser integrats?” Casado es referia a la causa contra els nou professors de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca que van ser denunciats per “humiliar” els alumnes que eren fills d’aquests dos cossos policials l’endem√† de l’1-O. La causa, per√≤, va quedar arxivada pel jutjat d’instrucci√≥ n√ļmero 7 de Martorell. El l√≠der popular ha denunciat, tamb√©, que s’hagi demanat “apedregar” i “a√Įllar” el nen de Canet. De tot plegat, Pablo Casado en fa responsable el president espanyol, Pedro S√°nchez, al qual acusa de desprotegir les fam√≠lies que demanen ser escolaritzades en castell√†, amb la complicitat dels partits independentistes.
“No tot s’hi val en pol√≠tica”

El govern espanyol no ha volgut entrar a valorar el detall de les paraules de Casado, per√≤ s√≠ que li ha recriminat que polititzi el cas de Canet. “Tot i que el senyor Casado cregui que tot s’hi val en pol√≠tica i que tot suma, no √©s aix√≠”, li ha retret la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodr√≠guez, en roda de premsa despr√©s del consell de ministres. “L’oposici√≥ que est√† portant a terme Casado resta en la qualitat democr√†tica de les nostres institucions”, ha afegit. Rodr√≠guez ha aprofitat per demanar “assossec” davant la crispaci√≥ de la dreta espanyola.

La portaveu del govern, a m√©s, ha defensat el pluriling√ľisme de l’Estat i ha recordat que els col¬∑legis s√≥n “espais de conviv√®ncia”. “No es pot utilitzar la riquesa ling√ľ√≠stica del nostre pa√≠s per dividir, sin√≥ que √©s un element d’uni√≥ i orgull”, ha asseverat. Ara b√©, en el joc d’equilibris que fa el govern espanyol per defensar el model d’immersi√≥ ling√ľ√≠stica de Catalunya i alhora el compliment de la sent√®ncia del 25% en castell√†, Rodr√≠guez ha aprofitat la roda de premsa per demanar que es compleixi, precisament, el veredicte de l’alt tribunal. En concret, ha confiat que la mesura anunciada aquest dijous per la Generalitat de posar dos professors a les aules del 25% en castell√† serveixi per “complir” la sent√®ncia del Suprem. “Si √©s per complir sent√®ncies, benvinguda sigui”, ha afirmat.
Informa:ARA.CAT (17-XII-2021)

60 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: