CASADO, TERRORISTA: DIU QUE A LES ESCOLES CATALANES NO DEIXEN ANAR AL LAVABO ELS NENS QUE PARLEN CASTELLÀ

“Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen en castellĂ ?” El lĂ­der del PP, Pablo Casado, continua immers en l’espiral d’exageraciĂł sobre la situaciĂł de l’escola catalana arrel del cas de Canet. La dreta ha convertit la primera famĂ­lia que ha demanat un 25% de les classes en castellĂ  desprĂŠs de la sentència del Tribunal Suprem en el seu filĂł per assenyalar el model d’immersiĂł lingßística a Catalunya, que fa temps que tĂŠ en el punt de mira. Aquest divendres, Casado ha decidit fer-ho explicant suposades situacions que passen a les escoles catalanes, on, segons ell, hi ha professors que no deixen anar al lavabo als nens que parlen en castellĂ  i que es posen pedres a la motxilla dels nens que utilitzen aquesta llengua: “Es pot tolerar que hi hagi nens que per parlar castellĂ  al pati els posessin pedres a la motxilla?”, s’ha preguntat.

No ha detallat, però, com, on i quan han passat suposadament aquestes escenes, sinĂł que ha elaborat el discurs, pronunciat des de GalĂ­cia, a base d’arxiu: “Es pot tolerar que als fills de la GuĂ rdia Civil i la Policia Nacional se’ls assenyali a la classe i es digui que aquests nens no poden ser integrats?” Casado es referia a la causa contra els nou professors de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca que van ser denunciats per “humiliar” els alumnes que eren fills d’aquests dos cossos policials l’endemĂ  de l’1-O. La causa, però, va quedar arxivada pel jutjat d’instrucciĂł nĂşmero 7 de Martorell. El lĂ­der popular ha denunciat, tambĂŠ, que s’hagi demanat “apedregar” i “aĂŻllar” el nen de Canet. De tot plegat, Pablo Casado en fa responsable el president espanyol, Pedro SĂĄnchez, al qual acusa de desprotegir les famĂ­lies que demanen ser escolaritzades en castellĂ , amb la complicitat dels partits independentistes.
“No tot s’hi val en polĂ­tica”

El govern espanyol no ha volgut entrar a valorar el detall de les paraules de Casado, però sĂ­ que li ha recriminat que polititzi el cas de Canet. “Tot i que el senyor Casado cregui que tot s’hi val en polĂ­tica i que tot suma, no ĂŠs aixĂ­”, li ha retret la portaveu del govern espanyol, Isabel RodrĂ­guez, en roda de premsa desprĂŠs del consell de ministres. “L’oposiciĂł que estĂ  portant a terme Casado resta en la qualitat democrĂ tica de les nostres institucions”, ha afegit. RodrĂ­guez ha aprofitat per demanar “assossec” davant la crispaciĂł de la dreta espanyola.

La portaveu del govern, a mĂŠs, ha defensat el plurilingĂźisme de l’Estat i ha recordat que els col¡legis sĂłn “espais de convivència”. “No es pot utilitzar la riquesa lingßística del nostre paĂ­s per dividir, sinĂł que ĂŠs un element d’uniĂł i orgull”, ha asseverat. Ara bĂŠ, en el joc d’equilibris que fa el govern espanyol per defensar el model d’immersiĂł lingßística de Catalunya i alhora el compliment de la sentència del 25% en castellĂ , RodrĂ­guez ha aprofitat la roda de premsa per demanar que es compleixi, precisament, el veredicte de l’alt tribunal. En concret, ha confiat que la mesura anunciada aquest dijous per la Generalitat de posar dos professors a les aules del 25% en castellĂ  serveixi per “complir” la sentència del Suprem. “Si ĂŠs per complir sentències, benvinguda sigui”, ha afirmat.
Informa:ARA.CAT (17-XII-2021)

188 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: