“CASTIGAT” A L’AEROPORT DE BARCELONA PER PARLAR CATALÀ AMB UN VIGILANT

Nou acte de discriminació per raó de llengua, en aquest cas va ser un mallorquí que era a l’aeroport de Barcelona per tornar cap a Palma.

Bartomeu Rosselló, president del Cercle Mallorquí de Negocis, va patir una situació desagradable quan era a l’aeroport de Barcelona per retornar cap a Palma. Segons explica Rosselló, «era a l’Aeroport del Prat per agafar el vol Barcelona-Mallorca. Al control de seguretat, la vigilant de l’empresa Trablisa li diu: «español o inglés?» i ell respon «Jo, català». La vigilant insisteix: «Repito, español o inglés?» i ell, també: «Català».

Aleshores la vigilant, en una clara mostra d’abús d’autoritat li va ordenar que tornàs a sortir del control i tragués tot el que duia al seu equipatge de mà: «Vuelva a salir y empiece a sacar todo lo que lleve en la mochila».

«Disculpi, això és el què dispenseu per exercir el nostre dret fonamental d’ús de la llengua oficial al nostre territori?».

Rosselló remarca que els fets varen succeir el dia del 35è aniversari de l’aprovació de la Llei de Normalització Lingüística i que li agradaria saber quins acords té Aena amb l’empresa de seguretat i si els demana cap tipus de requisit lingüístic.
Informa:DBALEARS.Cat (1-5-2021)

290 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: