“CASTIGAT” A L’AEROPORT DE BARCELONA PER PARLAR CATAL√Ä AMB UN VIGILANT

Nou acte de discriminaci√≥ per ra√≥ de llengua, en aquest cas va ser un mallorqu√≠ que era a l’aeroport de Barcelona per tornar cap a Palma.

Bartomeu Rossell√≥, president del Cercle Mallorqu√≠ de Negocis, va patir una situaci√≥ desagradable quan era a l’aeroport de Barcelona per retornar cap a Palma. Segons explica Rossell√≥, ¬ęera a l’Aeroport del Prat per agafar el vol Barcelona-Mallorca. Al control de seguretat, la vigilant de l’empresa Trablisa li diu: ¬ęespa√Īol o ingl√©s?¬Ľ i ell respon ¬ęJo, catal√†¬Ľ. La vigilant insisteix: ¬ęRepito, espa√Īol o ingl√©s?¬Ľ i ell, tamb√©: ¬ęCatal√†¬Ľ.

Aleshores la vigilant, en una clara mostra d’ab√ļs d’autoritat li va ordenar que torn√†s a sortir del control i tragu√©s tot el que duia al seu equipatge de m√†: ¬ęVuelva a salir y empiece a sacar todo lo que lleve en la mochila¬Ľ.

¬ęDisculpi, aix√≤ √©s el qu√® dispenseu per exercir el nostre dret fonamental d‚Äô√ļs de la llengua oficial al nostre territori?¬Ľ.

Rossell√≥ remarca que els fets varen succeir el dia del 35√® aniversari de l’aprovaci√≥ de la Llei de Normalitzaci√≥ Ling√ľ√≠stica i que li agradaria saber quins acords t√© Aena amb l’empresa de seguretat i si els demana cap tipus de requisit ling√ľ√≠stic.
Informa:DBALEARS.Cat (1-5-2021)

51 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: