“CATALANES DE MIERDA “

“Catalanes de mierda”
JOS√Č ANTICH

Amagats molts d’ells darrere d’una m√†scara s’han de sentir molt segurs els policies de Jusapol que aquest dimarts protagonitzaven davant del Congr√©s dels Diputats una protesta sindical. Un petit grup, qui sap si d’aquells que cridaven fa una mica m√©s de dos anys “A por ellos” mentre viatjaven cap a Barcelona per reprimir l’1 d’octubre, va recon√®ixer i va perseguir en plena Carrera de San Jer√≥nino, on hi ha les Corts espanyoles, la diputada de JxCat Laura Borr√†s. “A por ella” deuria cridar potser algun d’ells, amagat darrere de la careta que servia per actuar camufladament mentre l’abordaven al crit de “catalanes de mierda”, “hija de puta” “putos catalanes”…

√Čs normal que se sentissin molt c√≤modes i al seu aire ja que els cordons de seguretat els van deixar fer a tota hora el que van voler i els van tractar m√©s com a companys que com a manifestants: petards davant del Congr√©s com si tal cosa es van combinar amb la persecuci√≥ de Borr√†s mentre era insultada, amena√ßada i coaccionada per gent disfressada. Per molt menys, aqu√≠, a Catalunya, s’han obert procediments judicials i s’han perseguit dirigents independentistes fins al punt de provar d’arru√Įnar-los la vida. Costa imaginar el silenci que a Madrid concentra tots aquests grups d’ultradreta.

No vull ni pensar quantes portades ocuparia, quants minuts de televisi√≥ tindria i qu√® dirien partits com PP, Ciutadans, Vox o el mateix PSOE si, per exemple, hagu√©s actuat aix√≠ un col¬∑lectiu de Mossos d’Esquadra amb algun dels seus representants al Parlament de Catalunya. Per√≤ esclar, els membres de Jusapol han de tenir butlla ja que ning√ļ no sembla haver considerat punible l’acci√≥. Encara hi ha d’haver, fins i tot, qui digui que Borr√†s s’ho mereix per ser independentista i atrevir-se a passejar pels carrers de Madrid. Alg√ļ hauria d’estar analitzant, el mateix ministre Marlaska, per exemple, molt seriosament, com pot ser possible l’actuaci√≥ vergonyosa dels policies que vigilaven el Congr√©s o per qu√® els agents que van ser cridats per auxiliar la diputada van romandre impassibles, com si la cosa no fos amb ells. No aix√≠, i tamb√© cal dir-ho, els ordenances de la Cambra Baixa, que es van personar amb celeritat al lloc dels fets.

Els fets mai no s√≥n casuals i ning√ļ no furgar√† m√©s del compte en l’actuaci√≥ de Jusapol ja que deuten tenir llic√®ncia per actuar lliurement pel simple fet dels plusos guanyats amb la violenta actuaci√≥ de l’1-O contra el refer√®ndum catal√† o amb l’homenatge que va fer als agents que van actuar aquell octubre a Catalunya. D’aquelles noces, aquests confits i d’aquells silencis o, pitjor encara, complicitats escandaloses, aquesta actitud de protecci√≥ tan incomprensible com vergonyant.
Informa:ELNACIONAL.CAT (4-3-2020)

267 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: