“CATALANES DE MIERDA “

“Catalanes de mierda”
JOSÉ ANTICH

Amagats molts d’ells darrere d’una mĂ scara s’han de sentir molt segurs els policies de Jusapol que aquest dimarts protagonitzaven davant del CongrĂ©s dels Diputats una protesta sindical. Un petit grup, qui sap si d’aquells que cridaven fa una mica mĂ©s de dos anys “A por ellos” mentre viatjaven cap a Barcelona per reprimir l’1 d’octubre, va reconĂšixer i va perseguir en plena Carrera de San JerĂłnino, on hi ha les Corts espanyoles, la diputada de JxCat Laura BorrĂ s. “A por ella” deuria cridar potser algun d’ells, amagat darrere de la careta que servia per actuar camufladament mentre l’abordaven al crit de “catalanes de mierda”, “hija de puta” “putos catalanes”…

És normal que se sentissin molt cĂČmodes i al seu aire ja que els cordons de seguretat els van deixar fer a tota hora el que van voler i els van tractar mĂ©s com a companys que com a manifestants: petards davant del CongrĂ©s com si tal cosa es van combinar amb la persecuciĂł de BorrĂ s mentre era insultada, amenaçada i coaccionada per gent disfressada. Per molt menys, aquĂ­, a Catalunya, s’han obert procediments judicials i s’han perseguit dirigents independentistes fins al punt de provar d’arruĂŻnar-los la vida. Costa imaginar el silenci que a Madrid concentra tots aquests grups d’ultradreta.

No vull ni pensar quantes portades ocuparia, quants minuts de televisiĂł tindria i quĂš dirien partits com PP, Ciutadans, Vox o el mateix PSOE si, per exemple, haguĂ©s actuat aixĂ­ un col·lectiu de Mossos d’Esquadra amb algun dels seus representants al Parlament de Catalunya. PerĂČ esclar, els membres de Jusapol han de tenir butlla ja que ningĂș no sembla haver considerat punible l’acciĂł. Encara hi ha d’haver, fins i tot, qui digui que BorrĂ s s’ho mereix per ser independentista i atrevir-se a passejar pels carrers de Madrid. AlgĂș hauria d’estar analitzant, el mateix ministre Marlaska, per exemple, molt seriosament, com pot ser possible l’actuaciĂł vergonyosa dels policies que vigilaven el CongrĂ©s o per quĂš els agents que van ser cridats per auxiliar la diputada van romandre impassibles, com si la cosa no fos amb ells. No aixĂ­, i tambĂ© cal dir-ho, els ordenances de la Cambra Baixa, que es van personar amb celeritat al lloc dels fets.

Els fets mai no sĂłn casuals i ningĂș no furgarĂ  mĂ©s del compte en l’actuaciĂł de Jusapol ja que deuten tenir llicĂšncia per actuar lliurement pel simple fet dels plusos guanyats amb la violenta actuaciĂł de l’1-O contra el referĂšndum catalĂ  o amb l’homenatge que va fer als agents que van actuar aquell octubre a Catalunya. D’aquelles noces, aquests confits i d’aquells silencis o, pitjor encara, complicitats escandaloses, aquesta actitud de protecciĂł tan incomprensible com vergonyant.
Informa:ELNACIONAL.CAT (4-3-2020)

346 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: