CATALANOFÒBIA A L’ESTADI DE L’EXTREMADURA DESPRÉS DEL PARTIT DEL GIRONA

El Girona ha derrotat l’Extremadura a l’Estadi Francisco de la Hera (1-3), però una de les notícies ha tingut lloc després del partit, en concret a la sala de premsa.

Miquel Agut, periodista de RAC1, ha denunciat a través de Twitter que alguns dels seus companys de professió —els que segueixen l’Extremadura— han protestat quan periodistes catalans han fet preguntes en català a Pep Lluís Martí, entrenador mallorquí del Girona.

Miquel Agut 🎗
@MiquelAgutRiera
Periodistes extremenys s’exclamen dues vegades perquè els periodistes catalans fem preguntes en català. Tot i que l’entrenador del Girona s’ha avingut a contestar en castellà, han interromput la roda de premsa per protestar perquè les preguntes eren en català.

@MiquelAgutRiera
Replying to @MiquelAgutRiera
Volien la roda de premsa íntegrament en castellà, tant pel que fa a les preguntes com a les respostes, perquè deien que els interessava molt. Els interessava tant que no han fet NI UNA pregunta a Martí. Al final ens han acusat d’anticompanyerisme.

Segons relata aquest testimoni, i tot i que Martí estava disposat a respondre en castellà, els periodistes locals han interromput la roda de premsa per protestar. Irònicament, però, cap d’ells ha acabat fent cap pregunta al tècnic dels gironins.

L’episodi recorda el que es va viure l’any 2011 a l’estadi de l’Osca. En aquell moment, Raül Agné, tècnic de Maquinensa que entrenava el Girona, va respondre una pregunta en català, fet que va provocar que els periodistes locals protestessin. Després de defensar que també s’expressaria en castellà, i davant de la intransigència dels mitjans aragonesos, Agné va decidir abandonar la roda de premsa.

En aquest fragment comprtit per Catalunya Ràdio es pot escoltar com els periodistes extremenys interrompen la roda de premsa.

Tot gira
@totgira
⚠️ Problemes per preguntar en català a la sala de premsa de l’Extremadura!

🔊 L’@eduardsola rep les queixes d’alguns periodistes locals en la roda de premsa de l’entrenador del Girona, Pep Lluís Martí. Escolta el moment!
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-11-2019)

347 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: