CATALUNYA CELEBRARÀ SANT JORDI DURANT DIVERSOS DIES EN ESPAIS A L’AIRE LLIURE I DELIMITATS

Catalunya celebrarà una diada de Sant Jordi descentralitzada, a l’aire lliure, amb espais delimitats i que tindrà una durada de diversos dies, abans i després del 23 d’abril, segons ha anunciat la consellera de Cultura, Àngels Ponsa. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ponsa ha concretat que el pla de Sant Jordi s’ha treballat i consensuat en els últims dos mesos amb la Cambra del Llibre, que engloba el sector editorial i llibreter, amb les entitats municipalistes i amb el Departament d’empresa en relació a les floristeries. Aquest pla, ha assegurat Ponsa, ha estat compartit amb els departaments de Salut i Interior i aprovat pel Procicat, si bé, ha reconegut, “podria variar en algun territori en el qual la incidència de la pandèmia sigui superior”.

Ponsa ha assenyalat que “hi haurà parades al carrer” i, amb “una mirada descentralitzada”, s’ha projectat un Sant Jordi per a Barcelona, que per la seva densitat té un caràcter específic, per als municipis de més de 5.000 habitants i per a les poblacions amb menys de 5.000, que representen el 80% dels municipis de Catalunya.

A Barcelona, ha precisat Ponsa, hi haurà dos espais en cadascun dels deu districtes, uns seran espais que estaran a l’aire lliure, delimitats, amb control d’accés i amb parades professionals de llibreries, editorials i floristeries.

A les localitats de menys de 5.000 habitants, els ajuntaments podran permetre que s’incorporin a la celebració del llibre i la rosa entitats i associacions locals. Per les tan populars i desitjades signatures d’autors hi haurà, segons Ponsa, un protocol específic, “prioritzant les peticions anticipades” per evitar els riscos de contagis.

Una altra de les novetats és que per evitar concentracions, la celebració s’estendrà al dimecres i dijous previs, en els quals ja hi haurà parades a l’exterior, i al cap de setmana posterior, amb activitats a l’aire lliure, aprofitant el bon temps que acostuma a haver-hi en aquestes dates.
Informa:VILAWEB.CAT (25-3-2021)

274 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: