CATALUNYA DEL NORD: DEMANEN A JOEL JOAN MÉS “PLATS BRUTS”

Fans de ‘Plats bruts’ a la Catalunya del Nord: Joel Joan explica què pot passar amb la sèrie.
La fama de la sèrie segueix inalterable un quart de segle desprĂŠs de l’estrena.
(LLUÍS BOU)
L’actor Joel Joan ha assistit aquest dijous a una classe d’un liceu de Ceret (Vallespir), a la Catalunya Nord, i la seva sorpresa ha estat quan els alumnes li han preguntat si hi hauria nous episodis de Plats bruts, la sèrie catalana mĂŠs famosa. Joel Joan ha vist com la fama de la sèrie ha travessat la frontera i no ha volgut ser descortès amb els alumnes. Ha confirmat que no estĂ  previst, almenys per ara, reprendre la sèrie, però ha especulat com podria ser si arribĂŠs el cas. Joan ha recordat que ha protagonitzat moltes obres de teatre i pel¡lĂ­cules desprĂŠs de Plats bruts, però que aquesta s’ha convertit en un clĂ ssic incontestable. Ho ha comparat amb la sèrie nord-americana Friends.

“Aquesta ĂŠs la pregunta del miliĂł, perquè tothom em demana si farem la segona part de Plats Bruts. I no, no hi haurĂ  la segona part, perquè ja fa molts anys que la vam gravar. CadascĂş dels que protagonitzĂ vem la sèrie, tant els que l’escrivien, com els que la rodaven, com els que la dirigĂ­em, ha fet la seva vida, ha anat per diferents llocs. I mira, la veritat ĂŠs que sempre que m’han fet aquesta pregunta, m’hi he negat. Hi ha un capĂ­tol d’El Crack, l’Ăşltima sèrie que vam escriure fa pocs anys, on un nen em preguntava “Vosaltres feu Plats bruts? i jo l’engegava a la merda. I quan hi penso, crec que hi hauria una possibilitat de fer una segona part de Plats Bruts on no haguĂŠs passat el temps. On jo i el SĂ nchez estiguĂŠssim 25 anys mĂŠs vells en el mateix puto salĂł, en el mateix sofĂ . I que res, absolutament res, haguĂŠs canviat”, ha indicat.

“Saps què passa? Ara quan al carrer em faig fotos amb algĂş —perquè a Barcelona o a Catalunya la gent em coneix i em demana una foto— sempre la volen per Plats bruts. Jo he fet moltes mĂŠs coses, però Plats bruts ĂŠs el que queda. És com haver fet Friends. Ets el de Plats bruts. I pensava: ja que et fan fotos per Plats bruts, per què no una versiĂł actual i que et facin fotos perquè l’estĂ s fent ara?”, s’ha preguntat.

Plats bruts es va estrenar l’abril del 1999 i tĂŠ 73 episodis, i se n’han fet reemissions. A mĂŠs es pot veure a TV3 a la carta, Youtube i diverses plataformes. La melodia utilitzada al tema musical de la sèrie la va compondre Quimi Portet. Els episodis van ser dirigits per Oriol Grau (44 episodis), LluĂ­s Manyoses (44 episodis) i Joel Joan (27 episodis). Els guionistes van ser Xesc BarcelĂł, Xavier Bertran, NĂşria FuriĂł, Joel Joan, Albert Plans, Sergi Pompermayer, Mercè SĂ rrias i Jordi SĂĄnchez, en diferents perĂ­odes.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-V-2023)

30 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: