CATALUNYA DEL NORD, ENGRESCADA A ACOLLIR EL PRESIDENT PUIGDEMONT

Prada, Conflent. Un lloc especialment respectat per la iconografia del catalanisme tant polĂ­tic, com intel·lectual i cultural. Hi Ă©s enterrat Pompeu Fabra. El municipi Ă©s un sĂ­mbol per l’exili, s’hi va estar Pau Casals, entre d’altres. I, per descomptat, venerat per la resistĂšncia com a seu de la Universitat Catalana d’Estiu des de fa mĂ©s de 50 anys. A mĂ©s, diu la llegenda de l’Octubre de 2017 que Prada va ser un escenari especial, d’ajuda immensa i de confiança plena. Ara, la vila estĂ  disposada a tornar a ser protagonista de la polĂ­tica catalana, si Carles Puigdemont, obtĂš la immunitat tot oferint-li acollida.

AixĂ­ ho ha assegurat aquest vespre, la periodista JĂșlia TaurinyĂ , presidenta de la delegaciĂł a la Catalunya Nord del Consell per la RepĂșblica, en la presentaciĂł de l’entitat a Prada que es va constituir el 21 de novembre a PerpinyĂ . “L’Ășnica delegaciĂł al mĂłn”, ha destacat amb certa ironia TaurinyĂ  que ha volgut posar en valor el paper que podria tenir Prada i la Catalunya Nord en el procĂ©s sobiranista. “Fem d’avanguarda cap a Europa i tenim una altra llengua, el francĂšs, i podem ajudar a molt, en ser un lloc estratĂšgic per internacionalitzar la causa catalana”, ha insistit TaurinyĂ  davant una cinquantena de persones que han omplert com un ou el Casal del Conflent del municipi.

En aquest marc, TaurinyĂ  ha explicat que dijous d’aquesta setmana, es pot obrir una porta clau en el procĂ©s que col·locaria de nou al mapa de l’imaginari sobiranista i catalanista la Catalunya Nord. I, concretament, Prada. “Si el Tribunal de JustĂ­cia de la UniĂł Europea dĂłna la raĂł a Oriol Junqueras, de retruct afectaria al president Carles Puigdemont i al conseller Toni ComĂ­n”, ha subratllat. “És possible que el president a l’exili es pugui desplaçar a l’Estat francĂšs, que tot i ser molt amic del Regne d’Espanya no gosaria anar contra les lleis europees”.
Informa:ELMON.CAT (18-12-2019)

246 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: