CATALUNYA DEL NORD VOL ESBORRAR LA FRONTERA: ” NI FRANÇA, NI ESPANYA, SOM CATALANS “

“Esborrem la frontera”, aquest ha sigut el clam que s’ha sentit aquest diumenge a la Catalunya del Nord. MĂŠs de cinc-centes persones s’han manifestat avui sobre el pont del Riu Major, entre els municipis de Costoja i Maçanet, per reclamar que es reobri la circulaciĂł entre França i Catalunya, que en aquests moments es troba tancada amb el pretext de l’alerta antiterrorista i per evitar la immigraciĂł il¡legal.

“Ni França ni Espanya, tots som catalans!”, ha exclamat el batlle d’AlbanyĂ , Joan FĂ bregas. Diversos alcaldes i personalitats dels pobles transfronterers de l’Alt EmpordĂ  i el Vallespir han assistit a la manifestaciĂł i han aprofitat l’ocasiĂł per denunciar el tancament dels passos, que consideren “un escĂ ndol” perquè estĂ  afectant greument a la vida del territori.
“Blocs de formigĂł per separar un poble”

“Enlloc d’Europa es posen blocs de formigĂł per separar un poble, Ăşnicament a Catalunya i al PaĂ­s Basc”, ha denunciat el director de la Casa de la Generalitat a PerpinyĂ , Josep Puigbert. El Govern de Catalunya assegura que els passos s’obriran abans del 30 d’abril, segons els ha informat l’Estat francès, tot i que des del ministeri de l’Interior assenyalen que serĂ  a partir d’aquesta data.

“Enlloc d’Europa es posen blocs de formigĂł per separar un poble, Ăşnicament a Catalunya i al PaĂ­s Basc”, ha denunciat el director de la Casa de la Generalitat a PerpinyĂ , Josep Puigbert.

MĂŠs d’una vintena d’alcaldes de la Catalunya del Nord i del Principat s’han unit al col¡lectiu Esborrem la frontera per l’obertura dels passos fronterers i treballar per eliminar les fronteres que es van marcar en el Tractat dels Pirineus.
Els alcaldes nord-catalans, contra la repressiĂł

El batlle de Prats de MollĂł i president de la Comunitat de Comunes de l’Alt Vallespir, Claudi Ferrer, ha recordat en la seva intervenciĂł la situaciĂł dels presos polĂ­tics independentistes i els exiliats. AixĂ­ mateix, ha anunciat que els alcaldes nord-catalans treballen per signar conjuntament un manifest contra la repressiĂł.

TambĂŠ crĂ­tica amb l’Estat espanyol s’ha mostrat l’alcaldessa dels Banys, Maria Costa. DesprĂŠs de mostrar el seu compromĂ­s en la defensa de “la nostra terra, el nostre paĂ­s, la nostra llengua i el nostre futur”, Costa ha denunciat la monarquia espanyola. “L’estat francès ha volgut donar una penyora a l’estat espanyol: la pesta borbònica”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-3-2021)

95 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: