CATALUNYA DEL NORD: 360 ANYS DE RESISTÈNCIA AL TRACTAT DELS PIRINEUS

La Diada de Catalunya Nord ha commemorart avui 360 anys de resistència al tractat dels Pirineus, que el 7 de novembre de 1659 va partir el país en dos. L’acte principal és la manifestació que recorre els carrers de Perpinyà sota el lema ‘Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans’. Ha començat a la plaça de Catalunya a poc després de les 16.00 i dues hores després ha arribat al Castellet, on es fa l’acte polític.

S’hi han vist pancartes a favor dels Països Catalans, demanant d’esborrar el Tractat dels Pirineus i en record dels presos polítics i exiliats.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha assegurat aquest dissabte, en una carta llegida a la manifestació que ‘persistir és la millor llavor per la victòria’ i que “el futur que construïm només té sentit des del present que compartim’. ‘De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó seguirem fent del català punt de trobada. Contra la repressió i la intolerància, la llengua i la paraula’, ha assenyalat el president de l’entitat, que també ha lamentat que tot i que ‘l’estat espanyol ens condemna a 100 anys de presó, no ens fan por’.

‘Agraïm la solidaritat que des de Catalunya Nord es dóna als presos polítics i exiliats. Reivindiquem que som un poble amb una mateixa cultura i una mateixa llengua. Això també es nota amb tota la solidaritat que rebem’, ha dit als mitjans el vice-president d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, present a la manifestació.

‘Som un mateix país, una mateixa nació. Tenim una mateixa història. Però en dos estats que tracten d’una manera similar, amb poca estima, la diversitat cultural i lingüística. Per això tenim tantes lluites compartides’, ha afegit.

Òmnium Cultural
✔
@omnium
Som a Perpinyà amb els nostres germans del nord a la manifestació “Sem Catalunya Nord. Fem Països Catalans”.
Som Països Catalans!

Una delegació de l’ANC també ha participat en la Diada.

Arià Bayé 🇵🇸 //*//
@abdbaye
L’@assemblea també ens organitzem i som presents al Nord dels Països Catalans; per la República completa, no perdem el Nord, esborrem el tractat dels Pirineus! #ObjectiuIndependència #StandUpForCatalonia

Abans de la part més lúdica de la diada amb diversos concerts a Casa Musical, s’ha fet una marxa de torxes.
Informa:VILAWEB.CAT (9-11-2019)

270 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: