CATALUNYA EN COMÚ FA COM Cs I PP I PARLA EN CASTELLÀ AL PARLAMENT

La degradació i menysteniment de la llengua catalana a una de les principals institucions de Catalunya, com ho és el Parlament, segueix avançant sense aturador.

Primer va ser Ciudadanos que va començar a parlar en castellà a la cambra i després el PP va imitar el joc, per a no ser menys en l’escalada d’odi contra tot allò català. Doncs, avui, ha estat el torn de Catalunya en Comú.

La diputada Concepción Abellán ha fet la seva primera intervenció al ple i ho ha fet en castellà.

El vídeo que deixa en evidència Marchena després d’obligar un testimoni a declarar en castellà

Doble vara de mesurar cap als catalans i ciutadans de fora de l’Estat

Manuel Marchena ha tornat a obligar un testimoni a declarar en castellà. Durant la jornada d’avui, un dels votants de l’1-O abans de començar el seu interrogatori ha volgut comentar al president de la sala del Tribunal Suprem espanyol que ell havia demanat fer la seva declaració en català.

Marchena, impertèrrit i contundent, ha contestat que això no podia ser perquè el judici se celebra tot en castellà i, per tant, que el testimoni “té el deure de parlar en castellà”.

Però aquesta premissa inviolable deu ser només per als catalans. Cal recordar que al judici farsa han desfilat diferents testimonis de fora l’Estat que sí que han pogut usar la seva llengua materna. Hi ha hagut declaracions en alemany, en portuguès, eslovè i anglès i, en tots aquests casos, hi ha hagut un traductor que oferia les respostes en castellà.

Informa;REPUBLICA.CAT (8-5-2019)

486 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: