CATALUNYA-ESPANYA: EL XOC D’AUTOS DE XOC

“Xocs d’autos de xoc”.
El president revela aspectes de la via contemplativa cap a la independència.
(JOAN VALL CLARA )
L’arribada a la independència per la via de la contemplació o via contemplativa, que els fets semblen escatir que és la via triada per ERC i no pas l’escocesa que a vegades proclamen, agafa cos dia a dia. En una entrevista a l’ACN, el 132 posa pressió i replica la tesi de la ministra portaveu segons la qual “l’independentisme hauria d’haver après la lliçó”. Aragonès diu que la voluntat independentista no desapareixerà i que si no és la seva generació seran les futures les que tornaran a plantejar escenaris de dificultat. Anem forts, eh? No serà pas cosa de dos anys, això. Una contemplació de generacions. I no es queda aquí, no, no us penseu. Programa els dos anys pactats.

Adverteix a Pedro Sánchez que la taula no ha pas de ser una raresa temporal i que s’ha de reunir cada dos o tres mesos per encarrilar la situació al conflicte polític. “Encarrilar”, eh? Què us pensàveu de la contemplació? Que només generava badocs? Cada dos o tres mesos vol dir que hi haurà entre set i deu reunions de la taula de diàleg, abans del 24 de maig del 2023, quan farà els dos anys de la presa de possessió del president Aragonès i venç el primer termini del pacte del 52%. I hi seran, les reunions. Ja ho veureu, com hi seran.

Perquè, si no hi són, en Pere ja ha avisat a en Pedro. “Hi haurà moments de xoc.” Recordeu el “xoc de trens”? Madrid tremola. De recordar aquell xoc, però també d’imaginar els que vindran ara. Xocs d’autos de xoc.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (20-VIII-2021)

111 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: