CATALUNYA TANCA TOTS ELS PROSTÍBULS PER L’EPIDÈMIA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comunicat avui que Catalunya tanca tots els prostíbuls. “No tenia sentit, era una incoherència tenir tancat l’oci nocturn i mantenir oberts altres locals que hi feien activitats d’aquest caire”, ha anunciat Vergés en una visita que ha realitzat avui a Reus, una ciutat castigada pel rebrot de Covid-19 i on avui s’ha iniciat un cribratge massiu per fer front a la pandèmia.

En concret, Vergés ha detallat que aquest tancament s’ha realitzat a través d’una modificació de la resolució de l’oci nocturn, en la qual s’hi han afegit mesures de tancament amb locals annexos, entre els quals s’engloben els prostíbuls. En aquest context, la consellera ha afirmat que s’ha informat tant els ajuntaments com Protecció Civil.


Petició de la ministra d’Igualtat

Aquest matí, precisament, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha explicat que havia enviat una carta a totes les comunitats autònomes, en la qual els demanava que tanquessin els prostíbuls com a mesura sanitària per evitar la propagació del coronavirus.

En aquest sentit, Montero ha alertat que les treballadores sexuals ja partien una situació de vulnerabilitat abans de la crisi sanitària, que encara ha incrementat més la seva precarietat. “Aquesta situació d’emergència sanitària, econòmica i social les situa en una posició d’encara més vulnerabilitat”, ha puntualitzat la ministra.

La lucha contra la explotación sexual y la industria proxeneta es una prioridad para @IgualdadGob. Además, los prostíbulos deben ser cerrados por motivos de salud pública y especialmente para proteger a las mujeres en situación de prostitución. Estamos a disposición de las CCAA. pic.twitter.com/OwBBMIbB58

— Irene Montero (@IreneMontero) August 21, 2020
A més també ha remarcat la dificultat de rastrejar els brots que es donen en aquests locals. De fet, és que a la localitat italiana de Modica, d’uns 54.500 habitants, es va donar el cas d’una prostituta que va contraure la malaltia i es va recomanar als seus clients realitzar-se la prova.

D’altra banda, el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, ha recordat que els prostíbuls ja estan prohibits, però ha reclamat fer un pas més enllà. En concret, ha exigit una reforma legislativa per prohibir la prostitució un problema que, considera, prové d’abans de la pandèmia. “L’objectiu és acabar amb la prostitució per l’esclavisme que produeix”, ha assenyalat Puig.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-8-2020)

258 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: