CATALUNYA TÉ QUATRE DELS CINC TRAMS D’AUTOPISTA MÉS CARS DE L’ESTAT

Quatre dels cinc trams d’autopista més cars es troben en territori català. Ho publica en un informe l’associació d’Automobilistes Europeus Associats. La carretera més cara de l’Estat és la C-16, on hi ha els tres primers trams de la llista. El punt més car és el Túnel del Cadí,on els usuaris han de pagar més de 12 euros per recórrer els gairebé 30 quilòmetres que hi ha entre la Cerdanya i el Berguedà. Per tant, el quilòmetre surt a 40 cèntims d’euro, quasi el doble que a la resta de trams.

El segon lloc és per al túnel de Vallvidrera, amb un cost d’entre 4 euros amb 30 cèntims i de 3 euros amb 80, que suposen 26 cèntims per quilòmetre en un tram de més de 16 quilòmetres de longitud. Per anar des de Sant Cugat fins a Manresa, també per la C-16, trobem el tercer punt més car amb un preu variable d’entre 11 i 6 eurosaproximadament. El quilòmetre surt a 25 cèntims.

La C-32 tanca la llista amb el peatge entre Castelldefels i el Vendrell. El cost és d’entre 11 i 8 euros aproximadament per recórrer quasi 50 quilòmetres, amb un preu per quilòmetre de 22 cèntims. El quart lloc del rànquing és pel túnel d’Artxanda, que comunica la ciutat de Bilbao amb l’aeroport i altres poblacions biscaïnes. Es tracta d’un tram de només 5 quilòmetres i el cost per quilòmetre és 24 cèntims.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (8-8-2019)

432 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: