CATALUNYA TINDRÀ MES CASOS DE CORONAVIRUS ELS PRÒXIMS DIES

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha reconegut que en els propers dies esperen que el nombre de casos per coronavirus vagin augmentant a Catalunya.

Durant la compareixença per donar detalls del segon cas de coronavirus detectat a Catalunya, Joan Guix ha assegurat que “durant un període de dies podem tenir un cert degoteig de casos”.

Joan Guix també ha explicat que “ens alarmarem en el moment en què produeixin “contagis comunitaris”. Per contagis comunitaris s’entén aquells en què, per exemple i hipotèticament, es contagiessin dues persones a Catalunya.

Més d’una trentena de persones aïllades

Per altra banda, Guix ha explicat que són són 33 les persones que havien estat en contacte amb la dona italiana que ha donat positiu per coronavirus a Barcelona que es troben en aïllament domiciliari.

Ahir dimarts, poc després de confirmar-se aquest primer cas d’infecció a Catalunya, el número de persones aïllades era de 25, però ha augmentat des d’aleshores ja que es va seguint el protocol i buscant les persones que haurien tingut contacte amb la dona de 36 anys.

Les persones que es troben en aïllament domiciliari poden tenir contacte amb la família, sempre i quan es prenguin les mínimes mesures de seguretat. A tots ells se’ls està monitoritzant per si algun símptoma del covid-19, en aquest supòsit, s’actuaria com si fos un cas sospitós.

Joan Guix ha explicat que els 8 casos que ahir s’estaven investigant han donat tots negatiu. El noi de 22 anys al qual se li ha detectat el virus, no entra en aquest grup de vuit ja que va presentar-se a urgències durant la tarda de dimarts.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-2-2020)

411 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: