CATALUNYA, UN DELS PAÏSOS EUROPEUS MÉS TOLERANTS AMB LA IMMIGRACIÓ

Un estudi del Centre Conjunt d’Investigació de la Comissió Europea ha analitzat els resultats electorals de 80.000 territoris de la Unió Europea per a determinar el rebuig a la immigració i l’euroescepticisme, amb dades de l’Eurobaròmetre entre el 2011 i el 2019. La correlació de l’estudi conclou que a més antiimmigració, més euroescepticcisme.

El diari alemany Zeit ha elaborat un mapa a partir de les dades de les últimes eleccions europees que mostra Catalunya com un dels territoris de la UE amb un percentatge de vot més baix, és a dir, més antiracista. Les zones pintades amb blau representen el percentatge menor de vot antiimmigració, mentre que les pintades amb vermell és on hi ha un vot més contrari a la immigració. S’han exclòs els territoris on no va assolir-se el 70% del vot vàlid total.

El País Valencià i les Illes presenten percentatges similars a les autonomies de l’estat espanyol, mentre que Catalunya Nord es divideix clarament entre la zona costanera –més percentatge antiimmigració– i la zona interior –més tolerant–, mentre que no s’hi recullen dades d’Andorra perquè no és un estat membre de la UE.

Espanya, Portugal, Romania, els Països Baixos, Xipre, Letònia, Lituània i Grècia se situen al capdavant dels estats més tolerants, mentre que Itàlia, Hongria,Polònia la República Txeca, Letònia, Eslovàquia i el nord de França concentren els percentatges més alts de vot antiimmigració. Alemanya, el Regne Unit, Àustria, Bulgària, Bèlgica, Suècia, Finlàndia i Dinamarca mostren un comportament diferent en funció del territori.

L’informe conclou que els territoris menys poblats de la UE tendeixen és a votar partits amb un discurs antiimmigració. A més, confirma que els nivells baixos d’educació, els ingressos baixos i factors sociodemocràfics com l’envelliment de la població tenen més influència en el vot antiimmigració que no pas la presència d’immigrants en un territori determinat.

Informa:VILAWEB.CAT (8-2-2020)

225 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: