CENTENARS DE MILERS DE PERSONES ES MANIFESTEN A HONG KONG PELS DRETS HUMANS

Centenars de milers de persones s’han manifestat avui pels carrers d’Hong Kong en l’anomenada Marxa del Dia dels Drets Humans, que s’espera que sigui una de les principals concentracions des de l’inici de les protestes contra les autoritats del territori per exigir la preservació de la independùncia judicial en relació amb la Xina.

La policia ha concedit permĂ­s per celebrar una marxa que ha estat precedida d’almenys 11 arrests, la majoria per possessiĂł d’arma de foc ‘terminantment prohibides al territori-, davant la importĂ ncia d’un esdeveniment en quĂš es commemora, a mĂ©s, els sis mesos des de l’inici de la segona fase de les protestes contra la llei d’extradiciĂł de detinguts a la Xina que ja ha estat suspesa.

Al crit de ‘Lluita per la llibertat, dóna suport a Hong Kong’, activistes i participants de totes les edats marxen des de Victoria Park fins al districte comercial de Causeway Bay.

‘LluitarĂ© per la llibertat fins que mori perquĂš sĂłc hongkonguesa’, ha declarat a Reuters una de les participants, June, una mare de 40 anys vestida de negre asseguda a la gespa a Victoria Park. ‘Avui es tracta d’estar amb Hong Kong i la comunitat internacional’.

A mĂ©s, es tracta de la primera marxa a gran escala des de la victĂČria aclaparadora de l’oposiciĂł a PequĂ­n en les eleccions locals de finals del mes passat, encara que alguns dels assistents temen que el triomf a les urnes ‘no es reflecteixi en canvis estructurals en el sistema de govern’, com lamentava una altra de les manifestants, identificada Ășnicament com Chan.

De moment la marxa s’estĂ  produint amb normalitat perĂČ prĂ cticament tots els assistents donen per fet que els episodis de violĂšncia començaran quan comenci a caure el sol.

‘Molta gent marxarĂ  d’aquĂ­ a poques hores o quan arribi la nit. Tot es tornarĂ  mĂ©s perillĂłs a partir de llavors, tal com han demostrat anteriors manifestacions’, declara Anson, treballador d’oficina, al diari ‘South China Morning Post’.

Arrests

La policia d’Hong Kong ha arrestat onze persones per ‘possessió d’un arma de foc sense llicùncia’ hores abans de l’inici de la marxa.

La policia ha explicat que han rebut ‘informaciĂł que suggeria que algĂș que havia participat en una assemblea il·legal planejava atacar la policia amb armes’, segons que han publicat en el seu compte de Facebook.

El cap de la policia de Hong Kong, Chris Tang, va instar aquest divendres els ciutadans a manifestar-se pacĂ­ficament aquest diumenge. ‘Esperem que els nostres ciutadans puguin mostrar al mĂłn sencer que la gent d’Hong Kong Ă©s capaç de fer una manifestaciĂł a gran escala de manera ordenada i pacĂ­fica’, va dir Tang.
Informa:VILAWEB.CAT (8-12-2019)

248 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: