CEO: EMPAT TÈCNIC ENTRE ERC I JxCAT I MAJORIA INDEPENDENTISTA AL PARLAMENT

Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya empatarien en unes eleccions al Parlament de Catalunya segons els resultats de la segona onada del Baròmetre d’Opinió Política fets públics avui pel CEO, que atorga a ERC una forquilla de 33-34 escons (ara en té 32) mentre que per a JxCAT preveu 32-33 escons (ara en té 34).

La tercera posiciĂł seria per al PSC, que passaria dels 17 aconseguits el 2017 a 24, mentre que Ciutadans, que va guanyar les eleccions del 21-D, cauria fins a la quarta posiciĂł, passant dels 36 escons actuals a 19. La cinquena posiciĂł seria per a Catalunya en ComĂş-Podem, que aconseguiria 9-10 escons (ara en tĂŠ 8).
Pel que fa a la cua, CUP i PP, actualment amb 4 escons cada un, mantindrien l’empat, però amb pujada de tots dos partits, fins a una forquilla de 6-7. Finalment el CEO preveu l’entrada al Parlament de Vox, amb 3-4 diputats. La participaciĂł prevista seria del 70%.

Majoria independentista
Amb aquests resultats es revalidaria la majoria independentista, que dels actuals 70 escons (la majoria absoluta sĂłn 68) podria passar a una forquilla entre 71 i 74 escons sumant els resultats d’ERC, JxCAT i CUP. Pel que fa al vot, l’independentisme sumaria el 47,9 per cent, els comuns un 8,2 i l’unionisme un 40,9.

Al mateix temps, la suma d’ERC, PSC i comuns, que ja va governar la Generalitat sota les presidències de Pasqual Maragall i JosĂŠ Montilla, aconseguiria una forquilla de 66 a 68 escons, i obtindria la majoria absoluta nomĂŠs si tots tres partits aconseguissin els escons de la banda alta de la forquilla. En tot cas, tant el president d’ERC, Oriol Junqueras, com el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, han descartat la possiblitat d’arribar a un acord amb PSC i comuns.

Victòria d’ERC a les eleccions espanyoles

Així mateix, el CEO preveu la victòria d’ERC en unes eleccions al Congrés dels Diputats, on mantindria els 13 escons actuals. En segon lloc, i mantenint també el mateix nombre d’escons, se situaria el PSC, amb 12. També repetirien els escons aconseguits el 2019 JxCAT, 8, i En Comú Podem, 7.

Pel que fa al PP, podria experimentar una lleugera pujada, passant dels 2 actuals a 2-3. Quant a la CUP i Vox mantindrien els 2 actuals, mentre que Cs en podria perdre un dels dos que tĂŠ ara, ja que el CEO els atorga una forquilla d’1-2 diputats.
informa:ELNACIONAL.CAT (31-7-2020)

249 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: