CIMERA DE PUIGDEMONT I BORRÀS A WATERLOO

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha celebrat avui una cimera a Waterloo amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a la qual també ha assistit la secretària del legislatiu català Aurora Madaula, segons ha informat el periodista Xavier Graset el 3/24. La trobada, de la qual no se’n coneix encara el contingut, ha tingut lloc després que dijous de la setmana passada la cambra va retirar l’acta de diputat al representant de la CUP Pau Juvillà per decisió de la Junta Electoral Central (JEC), enmig d’una tempesta política. Borràs va assegurar en una entrevista a Rac1 que si no s’ha desobeït és perquè ERC i la CUP no van voler acceptar una estratègia de “desobediència col·lectiva” que la presidenta els va traslladar, i que comportava desobeir també en l’ordre d’elevar al 25% el castellà a l’escola.

Per ara Puigdemont no s’ha pronunciat públicament sobre aquesta qüestió, coincidint amb el seu criteri de no entrar en qüestions autonòmiques. En tornar de Bèlgica, Borràs ha escrit un tuit a favor d’una altra desobediència, la del tall de la Meridiana, que estarà prohibit a partir de demà dissabte. “Entendre que Meridiana Resisteix és una forma de la resistència que ens cal com a país quan hi ha tantes ganes d’oblidar d’on venim i per què ens trobem com ens trobem. Gràcies, amics”, ha indicat.

El ple del Parlament de Catalunya va aprovar aquesta setmana una moció contra la “persecució política” de l’acció exterior catalana per part de l’estat espanyol i en reconeixement de la tasca del Consell per la República per “donar a conèixer el conflicte polític català” i “fer entendre que la resolució només és possible des del respecte del dret a l’autodeterminació dels pobles”. La moció, impulsada per Junts, va ser aprovada amb els vots a favor d’aquesta formació, ERC i la CUP. Els cupaires van indicar que l’acció exterior catalana sovint comparteix “aspectes d’amnèsia colonial” amb l’acció exterior espanyola, però hi van votar a favor per “solidaritat contra la repressió”.

L’assemblea de representants del Consell per la República, equivalent al parlament, es reunirà demà diumenge, per debatre el reglament de l’elecció del seu futur president formal, que està prevista per a principis de març si la iniciativa tira endavant. El membre del govern provisional del Consell Toni Comín va assenyalar ahir a TV3, que del diàleg amb el govern espanyol no sortirà la independència sinó que el camí “és a través del desbordament democràtic”. “L’Estat diu: si voleu independència tindreu repressió; si voleu diàleg heu de renunciar a la independència”, va insistir, i va apostar, en canvi, pel document Preparem-nos, que proposa aquest desbordament.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-2-2022)

94 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: