Ciutadans s’ha fet avui un embolic amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el seu cap de files a la capital catalana, Manuel Valls, amb tot de declaracions contradict√≤ries. A poques hores que Valls hagu√©s propiciat la reelecci√≥ de Colau a l’alcaldia, Ciutadans ha sortit en tromba contra la continu√Įtat de l’alcaldessa sense amagar la seva contrarietat.

“Tindrem quatre anys amb m√©s del mateix. Ja sabem el que ha suposat l’alcaldia de Barcelona aquests quatre anys.¬†Ha estat un desastre de gesti√≥, i aix√≤ √©s el que tindrem a Barcelona.¬†El nostres regidors no poden votar ni donar suport a una alcaldessa com Ada Colau”, ha manifestat el dirigent de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa.

El diputat de Ciutadans al Congr√©s Juan Carlos Girauta ha atacat directament l’argument que havia utilitzat Valls per oferir tres vots a Colau, el fet que al seu entendre era un¬†mal menor.¬†“No hi ha res pitjor que Ada Colau”, ha deixat anar Girauta.

El rebuig a Colau entre Cs s’ha est√®s m√©s enll√† de Catalunya, i el s√≠ndic del partit espanyolista a les Corts valencianes,¬†Toni Cant√≥,¬†ha manifestat literalment que la reelecci√≥ de la candidata de Barcelona en Com√ļ “√©s un drama”. “Quan ha hagut d’escollir entre constitucionalisme i independentisme sempre s’ha posat del costat de l’independentisme, que √©s el que sol fer Podem”, ha afegit.

La fins ahir cap de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona,¬†Carina Mej√≠as, ja va avan√ßar ahir el malestar que hi ha a Ciutadans pel suport de Valls a la l√≠der de Barcelona en Com√ļ. Mej√≠as va comentar un tuit d’Ada Colau, en el qual donava suport al president d’√ímnium, Jordi Cuixart, per criticar amb duresa l’alcaldessa i la va titllar d’independentista “camuflada”. “Desolador panorama pol√≠tic per a la ciutat de Barcelona. La reelecci√≥ de qui ha provocar el m√©s gran deteriorament de la ciutat, l’ha convertit en un espai d’impunitat i en l’escenari de la confrontaci√≥. Aqu√≠ un exemple del seu independentisme camuflat i la seva falsa equidist√†ncia”, va indicar.

Tot semblaria indicar que amb aquest enfrontament p√ļblic dins del grup municipal, aquest va cap a la implosi√≥. Per√≤ avui¬†Carrizosa ha intentat exorcitzar¬†aquest risc. Ha assegurat que el partit continuar√† treballant amb¬†Manuel Valls¬†malgrat haver votat diferent en la investidura de¬†Ada Colau¬†com a alcaldessa de Barcelona: “Compartim valors, compartim programa i estem disposats a col¬∑laborar”, ha subratllat.

Malgrat això, ha parlat sempre pels 3 regidors militants de Ciutadans, sense incloure els altres 3 que van donar suport a Colau.

Informa:ELNACIONAL.CAT (16-6-2019)