CIUDADANOS TORNARÀ A VIC AQUEST DIUMENGE PER INTENTAR PROVOCAR DE NOU

( CARME ROCAMORA )

El constitucionalisme ha decidit ara fer de Vic un camp de batalla. El PP i Ciutadans van anar la setmana passada a la capital osonenca per carregar contra el catal√† i exigir el compliment de la sent√®ncia que imposa el 25% del castell√† a les aules. Els del partit taronja, malgrat que ho van intentar, no van aconseguir la imatge de crispaci√≥ que esperaven, i es van quedar sols a la pla√ßa Major, on van passar desapercebuts. Ho van fer tamb√© per protestar contra la decisi√≥ de l’Ajuntament de no permetre posar una carpa a la ciutat d’acord amb l’ordenan√ßa municipal de conviv√®ncia ciutadana, que regula l’√ļs de la via p√ļblica. Ara els taronges han anunciat que hi tornaran diumenge acompanyats de l’Entitat Escuela de Todos, que busca acabar amb la immersi√≥ ling√ľ√≠stica.

Carrizosa ho ha anunciat en declaracions als mitjans des de la Pla√ßa del Rei de Barcelona: “Serem amb una carpa a Vic aquest diumenge”, i ha anunciat que Ciutadans compta amb una resoluci√≥ del jutjat del contenci√≥s-administratiu n√ļmero 15 de Barcelona, davant el qual va presentar una reclamaci√≥ per la denegaci√≥ de l’Ajuntament de Vic, que els avala de forma “cautelar√≠ssima” poder instal¬∑lar aquesta carpa.

Resolució judicial

“Com que tenim una resoluci√≥ que ens empara, anirem all√† a parlar amb els ve√Įns de Vic, a interessar-nos pels seus problemes i a difondre una ideologia pac√≠fica, que tot Catalunya est√† millor en la pertinen√ßa a una Espanya forta i una Europa unida”, ha asseverat, i ha explicat que aquest jutjat va concedir, en mesures cautelar√≠ssimes, el dret a posar la carpa a Vic al lloc que havien sol¬∑licitat.

De fet, ha relatat que ahir mateix es va produir una vista en aquest jutjat, per confirmar aquestes mesures, i que l’Ajuntament de Vic “s’hi va personar per mitj√† del seu secretari, que va fer una al¬∑legaci√≥ de 14 l√≠nies”. Segons Carrizosa, aquesta al¬∑legaci√≥ del consistori defensava que com que la major part de poblaci√≥ de Vic no est√† d’acord amb les idees dels taronges, aix√≤ podia produir pertorbacions de l’ordre p√ļblic i no se’ls concedia el dret.

El l√≠der de la formaci√≥ taronja al Parlament ha carregat en tot cas contra l’Ajuntament de Vic, al qual ha titllat de “censor de les llibertats p√ļbliques”, i ha anunciat que el seu partit tamb√© acudir√† a donar suport a la concentraci√≥ de la plataforma Escuela de Todos.
Jocs Ol√≠mpics d’Hivern

Tot plegat ho ha dit Carrizosa en una compareixen√ßa al costat del l√≠der de Cs a Arag√≥, Daniel P√©rez, des d’on han demanat al president Pere Aragon√®s que resolgui les desavinences amb el president d’Arag√≥, Javier Lamb√°n, per la candidatura dels Jocs Ol√≠mpics d’Hivern, despr√©s que s’hagi cancel¬∑lat la reuni√≥ entre tots dos. Carrizosa ha acusat Aragon√®s de “provocar” que el president d’Arag√≥ no hagi volgut venir, i ha carregat contra la “prepot√®ncia i els constants menyspreus” de Catalunya cap a Arag√≥.

Aix√≠ mateix, ha demanat a Aragon√®s que treballi per a celebrar uns Jocs d’Hivern en igualtat amb Arag√≥, ja que “el Comit√® Ol√≠mpic espanyol, el Govern i la Comunitat d’Arag√≥ estan obstinats que tiri endavant, i nom√©s l’actitud de la Generalitat √©s la que est√† provocant aquests desacords”.

Per la seva part, Daniel P√©rez ha mostrat el seu desig que la candidatura conjunta entre Catalunya i Arag√≥ tiri endavant. P√©rez ha defensat que Arag√≥ continuar√† endavant amb la candidatura per als Jocs d’Hivern i que la comarca del Vall d’Aran tamb√© s’ha mostrat favorable a fer-ho, i despr√©s de ser preguntat si est√† sobre la taula una candidatura entre Arag√≥ i el Vall d’Aran, ha dit que “qualsevol opci√≥ es podria estudiar”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-1-2022)

94 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: