CIUDADANOS TRONTOLLA: VOL UNA COALICIÓ AMB PP I PSC A LES ELECCIONS

El sots-secretari general de Ciutadans, Carlos Cuadrado, ha anunciat a Europa Pres que la seva formació oferirà al PSC i al PP d’anar en coalició o cercar una altra fórmula electoral similar en les eleccions vinents catalanes amb l’objectiu de guanyar l’independentisme. L’oferta no és nova; Ciutadans ja la va posar damunt de la taula fa mesos però no va obtenir resposta dels socialistes. En aquest sentit, ha subratllat que el seu partit està disposat a ser ‘generós’ i que intentarà que els tres partits es presentin junts. ‘Si ens presentem junts Partit Socialista, PP i Cs guanyaríem les eleccions. Guanyaríem a Puigdemont’, ha dit.

De totes maneres, ha dit que ara mateix, enmig de la pandèmia del coronavirus, li sembla ‘absurd’ que el president de la Generalitat, Quim Torra, pugui plantejar-se de convocar unes eleccions. ‘Però nosaltres quan sigui el moment cercarem la fórmula i la forma amb la qual sumem els màxims vots constitucionalistes’, ha manifestat.

Cuadrado ha assenyalat que al començament de l’any el seu partit ja va apostar per la unió i va proposar-ho als socialistes i els populars. Segons que ha afegit, el PSC ‘no va respondre’ però amb el PP van acabar tancant un pacte de coalició per a les eleccions del País Basc. ‘Hem aconseguit dos diputats de Cs’, ha celebrat, atès que el partit taronja tindrà per primera vegada representació al parlament basc.

Davant del fet que el president del PP català, Alejandro Fernández, qüestioni ara la conveniència d’anar en coalició amb Ciutadans per no confondre als votants després del ‘gir’ ideològic que interpreta que ha fet el partit, Cuadrado ha recordat que fa tres mesos Fernández sí que apostava per la suma dels dos partits. ‘Nosaltres no hem girat, l’única cosa al que ens hem dedicat és a intentar ajudar els espanyols. I és veritat, hem actuat, no ens hem estat quiets. Ens hem posat a treballar i a ser útils’, ha recalcat, per insistir que Ciutadans no ha fet ‘cap gir de cap mena’ sinó que ‘continua al centre’.

En aquest punt, Cuadrado ha confiat que el PP ‘recapaciti’ i hi ‘pensi’ perquè encara que hi hagi enquestes que puguin donar-li ‘sis o set diputats’ enfront dels quatre actuals, al final ‘això és ridícul’ perquè l’objectiu ha de ser guanyar les eleccions. ‘Crec que tots units podríem guanyar les eleccions i la suma d’aquests tres partits garantiria una vegada més que una llista no independentista guanyaria les eleccions a Catalunya’, ha ressaltat.

El sotssecretari general de Cs ha explicat que el que el seu partit està proposant és ‘treure al PSC d’aquestes posicions de suport al nacionalisme que ha tingut durant molt temps’ i portar-ho al ‘constitucionalisme’, d’on, al seu judici, ‘mai no hauria d’haver deixat’. Segons ha assegurat, no es tracta que Cs es mogui sinó que el PSC ‘deixi aquest costat i es venja al centre’. ‘Crec que que els votants a Catalunya, els de Cs i els catalans constitucionalistes, ho veurien com una gran notícia’, ha proclamat.

Davant la possibilitat de presentar una candidatura amb persones independents i un cap de cartell que no fos de cap d’aquests tres partits, Cuadrado ha respost: ‘Full en blanc. Parlaríem de tot el que calgui parlar’. Així, ha subratllat que es tractaria de conformar una llista constitucionalista i ha recalcat que el seu partit ‘mai’ ha posat ‘vetos’.
Informa:VILAWEB.CAT (9-8-2020)

206 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: