CLAM PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS I PER LA INDEPENDÈNCIA DURANT EL CATALUNYA-VENEÇUELA (2-1)

Ningú no tenia cap dubte que el Catalunya-Veneçuela (2-1),jugat a Girona amb més de 12.000 espectadors, seria un duel carregat d’ambient polític més enllà del vessant esportiva. Des que va començar el judici als presos polítics a Madrid, l’esport català, reivindicatiu, els ha fet costat i no s’ha mantingut al marge de les injustícies que pateixen dia rere dia. Els representats del poble al Parlament han sentit el suport dels aficionats i fins i tot alguns jugadors han demanat públicament la seva llibertat. Montilivi, escenari del retorn de la selecció catalana després de dos anys i mig sense disputar cap compromís, no volia ser menys. La crida per la “independència” i la “llibertat dels presos” ha estat unànime durant la visita de la vinotinto.

De fet, als afeccionats catalans els ha costat esperar que acabessin Els Segadors –interpretats majestuosament pel Cor de cambra de la Diputació de Girona i el Cor Jove del Conservatori de Girona, dirigits per Pablo Larraz– per reivindicar-se. Just després de la darrera nota de l’himne nacional català els crits a favor de la independència han ressonat a Girona. Els assistents a Montilivi, acompanyats de les seves estelades i pancartes de suport als presos, han demostrat que era impossible que el d’aquest vespre no fos un partit reivindicatiu.

Arribat el minut 17:14 de cada part, com marca la tradició, els crits d’independència s’han fet sentir amb més força. “Independència” i “llibertat presos polítics” ha tornat a erigir-se com a banda sonora d’un partit que, efectivament, ha estat molt més que un amistós, tant pel que ha significat esportivament per Catalunya com per les reivindicacions polítiques que s’han produït a Montilivi.

Catalunya va sortir inicialment amb :Badia,Vidal,Piqué,Bartra,Didac; Granell, Pons,Meléndez,Jordan; Krkic i Sergio García. I a la segona part: Becerra, Montoya, Víctor Sánchez, Cucurella, Romeu, Muniesa, Riqui Puig, Aleix García, Pere Milla , Cardona i Puado..

Els gols varen ser marcats a la segona part:Krkic (1-0), Rosales (1-1) i Puado (21-1 m.44)

 

564 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: