CLATELLADA DE PUIGDEMONT PELS GAL: “ESPANYA MAI NO DEMANA PERDÓ “

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha comentat la resposta que Espanya ha tingut al fet que l’esquerra abertzale demanés perdó pels crims que ETA va cometre.

En detall, Arnaldo Otegui, que és el coordinador general d’EH Bildu, va afirmar que el patiment de les víctimes “no hauria d’haver passat mai” i reconeix obertament que la violència va ser un error. Otegui, a més de demanar perdó per ETA, va fer saber que el fet que Felipe González reconegués que va organitzar els GAL milloraria la qualitat de la convivència.

Puigdemont ha respost de manera contundent a la demanda d’Otegui: “Espanya mai no demana perdó pels seus crims. Ho ensenya la història, i a aquestes alçades ja l’hauríem d’haver après”.

El 130è president de la Generalitat ha valorat que “cinc segles després encara menystenen el genocidi contra els pobles americans”, i ha ressaltat que l’actitud d’Espanya no és conciliadora, ans el contrari. “no crec que ni PSOE ni VOX se sentin gaire incòmodes pels GAL” ha etzibat.

Clatellada tambĂŠ al PSC pels exiliats

“M’he sotmès sempre a la justícia”, respon Carles Puigdemont al seu compte de Twitter. El president a l’exili fa referència a unes declaracions de Salvador Illa en què ha afirmat que no es pot plantejar un eventual indult a Puigdemont “si no ha comparegut davant la justícia”. El líder del PSC, a més, ha manifestat que els polítics exiliats haurien de “tornar i fer front a les conseqüències”.

“Si el que vol dir és que no m’he deixat vulnerar els meus drets pel clan de la toga, té raó”, raona dignament Puigdemont, qui afegeix “un exemple recent del que pensen alguns” dels aliats dels socialistes “de lluita per la pàtria” i adjunta una carta plena de vexacions que han fet arribar a la seva família.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (19-X-2021)

420 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: