CLECA DE PUIGDEMONT AL PARLAMENT: ” SER BONS MINYONS NO SERVEIX DE RES “

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha publicat al seu compte d’Instagram els fragments de les resolucions adoptades pel Parlament de Catalunya que han estat censurats i no s’han publicat al Butlletí Oficial de la cambra catalana.

En una entrada al seu compte, el també eurodiputat ha assenyalat que “renunciar a la defensa de la sobirania del Parlament i ser bons minyons no ens portarà ni menys repressió ni més llibertat”.

Aquests són els fragments censurats:

«El Parlament de Catalunya constata el fracàs i la crisi definitiva d’un pacte constitucional de 1978, que pel seu caràcter irreformable blinda la continuïtat d’una monarquia delinqüent».

«Ratifica, de conformitat amb la voluntat expressada del poble de Catalunya i aquest Parlament l’1 d’octubre, el 10 d’octubre i el 27 d’octubre de 2017, que l’únic camí per superar aquest règim monàrquic és constituir efectivament la República catalana com un Estat de dret, democràtic i social. En conseqüència, exhorta la societat civil i les institucions del país a continuar el camí i avançar decididament cap a l’objectiu de la independència».

«Que la monarquia borbònica ha estat i és un pilar cabdal per a la persecució dels drets del poble català i contra la construcció de la República Catalana, com va quedar demostrat amb l’aval de Felip VI a la repressió policial contra el referèndum de l’1 d’octubre de 2017».

«Reprovar el rei Felip VI i tota la dinastia borbònica per dècades d’impunitat i d’enriquiment il·legítim utilitzant les institucions públiques i les figures institucionals de cap d’Estat i cap de les Forces Armades per al gaudi personal i el benefici privat».

«Denuncia que la monarquia espanyola és successora del règim franquista, del qual va rebre la legitimitat política sorgida del 18 de juliol de 1936, i que el Rei ha participat concertadament amb la resta de poders de l’Estat en la repressió i laminació de drets del poble català».

Informa:ELNACIONAL.CAT (19-8-2020)

204 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: