COLAU, ARA EMBOLICADA EN UNA POLÈMICA SOBRE LA LLENGUA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha trobat aquest cap de setmana amb una polèmica que s’ha anat fent gran fins que ella mateixa hi ha acabat sortint al pas. Es tracta d’un vídeo del seu canal d’Instagram on ella apareix explicant que per respondre consultes ciutadanes cada divendres al vespre prioritzarà l’ús del castellà perquè li agrada comunicar-se “amb el màxim de gent possible” i que el català el reserva per a aquelles persones que explícitament preguntin en català. Les crítiques per relegar la llengua catalana s’han anat acumulant a Twitter i finalment Colau ha respost a un comentari que havia publicat per l’escriptor Màrius Serra. En la resposta, l’alcaldessa hi diu: “És força asfixiant el rotllo aquest fiscalitzador de la llengua. Però com que crec que ets una persona culta que em fa la crítica de bona fe, et contesto”.

Serra havia apuntat que “les llengües comencen a morir quan els seus parlants les bandegen” i també li havia dirigit un altre missatge: “Ets l’alcaldessa de Barcelona, no una youtuber a la recerca del laic perdut “del máximo de gente posible“”. Davant aquestes paraules, Colau ha volgut aclarir que fa ús del català “a tots els actes institucionals, a les rodes de premsa, a les meves xarxes i a casa amb els meus fills”, tanmateix, ha afegit que també parla el castellà perquè és la seva llengua materna i un idioma que s’estima “tant com el català”. “I en ocasions el faig servir a les xarxes per parlar amb molta gent que no viu a Catalunya i amb qui comparteixo moltíssim”, ha comentat.

Benvolgut,
És força asfixiant el rollo aquest fiscalitzador de la llengua. Però com que crec que ets una persona culta que em fa la crítica de bona fe, et contesto: Parlo català a tots els actes institucionals, a les rodes de premsa, a les meves xarxes i a casa amb els meus fills https://t.co/2O4IQhd3vH

— Ada Colau 💜🌈🔻 (@AdaColau) November 22, 2020
Per últim, ha reivindicat que aquests debats no ajuden a salvar l’idioma: “No crec que fer polèmica amb això ajudi al futur del català, en absolut”.
I nforma:ELMON.CAT (24-11-2020)

280 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: