COLAU HAURÀ DE DONAR EXPLICACIONS PER EMETRE EN CASTELLÀ LA FINAL DE LA CHAMPIONS

(JORDI PALMER )
Derrota a banda, la final de la Champions femenina va causar una pluja de protestes pel fet que la pantalla gegant que l’Ajuntament de Barcelona va instal·lar a la plaça de Catalunya, va narrar el partit exclusivament en castellà. Milers de persones van seguir el partit al centre de la capital catalana i davant el fet que la retransmissió es va fer en castellà, les xarxes socials es van inundar ràpidament de comentaris criticant el govern de l’alcaldessa Ada Colau per la decisió de no emetre el partit amb una narració en català, tenint en compte que TV3 retransmetia el partit en aquesta llengua.

El mateix ajuntament va informar, dijous passat, que, conjuntament amb el FC Barcelona, havia organitzat un dispositiu a la plaça de Catalunya per poder seguir la final a través d’una gran pantalla gegant. El mateix consistori va afegir que la plataforma televisiva DAZN, que va adquirir els drets en exclusiva de la UEFA Women’s Champions League des del 2021 fins al 2025, s’havia sumat a la iniciativa per facilitar el senyal d’emissió, però no s’especificava que la retransmissió es faria en llengua castellana, un fet que dissabte mateix, l’entitat Plataforma per la Llengua va titllar d'”inadmissible” i va demanar explicacions tant al govern de Colau com a la presidència del Barça.

El govern Colau haurà d’explicar-se

Davant les protestes que va originar la retransmissió, el grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona forçarà que el govern municipal hagi de donar explicacions. Diumenge, el portaveu de Junts, Jordi Martí i Galbis, va registrar una pregunta adreçada a la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció, on demana resposta per escrit a les següents preguntes: “Qui va decidir quin senyal s’emetia per les pantalles gegants del dia 21 de maig dedicades a la final de la UEFA Champions League? En cas què el responsable fos l’Ajuntament de Barcelona, per quin motiu es va escollir el senyal de DAZN? Per què no es va preferir la retransmissió en català de TV3? Creu el Govern Municipal que aquesta decisió contribueix al necessari impuls de l’ús del català com a llengua pròpia de Catalunya, en clara i preocupant regressió a la capital de Catalunya?”.

Milers de persones van seguir la final de la Champions femenina a la pantalla gegant de la plaça de Catalunya que van instal·lar l’Ajuntament i el Futbol Club Barcelona, amb accés lliure i gratuït però limitat a 20.000 persones per garantir la seguretat. A l’inici del partit, més de 2.500 aficionats s’havien desplaçat a la plaça, segons fonts municipals. El partit que el FC Barcelona va perdre contra el Lió a l’Allianz Stadium de Torí va ser la tercera final de la secció femenina i la segona consecutiva.

Informa:ELNACIONAL.CAT (23-5-2022)

61 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: