COLAU I LA SEVA DOBLE VARA DE MESURAR

“Colau i la seva doble vara de mesurar”.
( JOS√Č ANTICH )

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hauria de tenir un problema maj√ļscul despr√©s de la citaci√≥ judicial que ha rebut per declarar el 4 de mar√ß en qualitat d’investigada pels delictes de prevaricaci√≥, frau en la contractaci√≥, malversaci√≥ de diners p√ļblics, tr√†fic d’influ√®ncia i negociacions prohibides. L’hauria de tenir encara que se li concedeixi la presumpci√≥ d’innoc√®ncia, que ha de tenir qualsevol ciutad√† i que ella ha negat sempre als seus adversaris, saltant-se qualsevol barrera que pogu√©s existir si a canvi obtenia un benefici. Aix√≠ va arribar a l’alcaldia de Barcelona el 2015, quan no va tenir inconvenient a cavalcar sobre una gran mentida, com els comptes a Su√Įssa de Xavier Trias, si amb aix√≤ era capa√ß de despla√ßar del c√†rrec el llavors alcalde. Aquell va ser un acte indecent que va marcar una cursa pol√≠tica i que va donar la dimensi√≥, tamb√© humana, de qui despr√©s seria alcaldessa de Barcelona i que encara ho continua sent.

Per√≤ el problema de Colau, fins que presti declaraci√≥, no √©s amb la citaci√≥ del jutjat d’instrucci√≥ n√ļmero 21 de Barcelona, que, en tot cas, passar√† a ser un problema de dimensions diferents i molt m√©s greu si el jutge la mant√© com a investigada despr√©s de la seva declaraci√≥ del 4 de mar√ß. El conflicte que t√© ara √©s amb el codi √®tic de la seva formaci√≥ pol√≠tica, Barcelona en Com√ļ, de la lectura del qual nom√©s hi ha una interpretaci√≥: la dimissi√≥ √©s obligat√≤ria i immediata. Es miri per on es miri, es llegeixi com es llegeixi, hauria de deixar el c√†rrec encara que la decisi√≥ sigui molt dura. Aix√≤ no succeir√†, √≤bviament, ja que de seguida els seus s’han afanyat a protegir-la, descartant que ho vagi a fer, i reinterpretant el codi √®tic, afegint que nom√©s en casos que hi hagi un presumpte √†nim de lucre personal la dimissi√≥ s’hauria de dur a terme.
per Taboola

Diverses reflexions sobre aix√≤. Colau ha demostrat que disposa de diferents vares de mesurar i que la precipitaci√≥ amb qu√® reparteix acusacions i demana dimissions es transforma en la bunqueritzaci√≥ m√©s absoluta quan un cas l’afecta a ella. Aquesta doble vara ja la va utilitzar per conservar l’alcaldia, despr√©s d’unes eleccions que havia perdut, encara que per a aix√≤ hagu√©s de pactar amb el repudiat Manuel Valls i amb una formaci√≥ tan de dretes com la plataforma que liderava. Segon, t√© algun sentit, per part dels partits, elaborar codis √®tics que acaben al cubell de les escombraries quan ets tu qui te l’has d’aplicar? Aquesta √©s la nova pol√≠tica que venia a insuflar despr√©s de l’11-M i des de l’activisme ciutad√†, l’aire fresc a l’ajuntament de Barcelona? T√© alguna penalitzaci√≥ predicar i fer bandera que, arribat el cas, tu actuar√†s diferent davant d’una citaci√≥ com investigada i, si aix√≤ acaba succeint, comportar-te com si no hi tinguessis res a veure?

Fa ja temps vaig escriure que s’hauria de revisar l’arbitrarietat que suposa el fet que els jutges tinguessin a la seva m√† acabar amb la carrera dels dirigents pol√≠tics i amb una cosa tan senzilla com una citaci√≥ com investigada o l’obertura de judici s’hagu√©s de dimitir. L’ofensiva judicial que s’ha viscut contra l’independentisme, i que encara continua malgrat que els terminis, evidentment, s’han alentit, obliga, segons la meva opini√≥, a postergar aquesta dimissi√≥ fins a l’acabament del judici perqu√® no pot ser que els jutges tinguin una llibertat de moviments tan absoluta per acabar a discreci√≥ amb curses pol√≠tiques. I aquesta opini√≥ val per a tothom. Tamb√© per a Colau. Per√≤ aquesta lectura del que √©s l’actual persecuci√≥ judicial no ha estat mai la de Colau, i tant de bo s’hagu√©s col¬∑locat al costat correcte. Lluny d’aix√≤, s’ha saltat sempre la presumpci√≥ d’innoc√®ncia que ella reclama i que el codi √®tic del seu partit no li concedeix. Tamb√© en aix√≤ est√† atrapada. A la vara de mesurar que ha aplicat a adversaris de tota mena amb aquella superioritat moral que sempre, sempre, s’utilitza i s’exhibeix imp√ļdicament des del seu espai pol√≠tic.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20-1-2022)

73 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: