COLAU VOL UNA SORTIDA “ENRAONADA” AMB SÀMPER PELS TALLS DE LA MERIDIANA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, espera que amb Miquel Sàmper al capdavant d’Interior hi hagi un “canvi” i es trobi una fórmula davant dels talls de l’avinguda Meridiana per part de manifestants des de fa més d’un any. Colau ha dit que s’ha de garantir el dret a la manifestació però també ha de ser “conciliable” amb altres drets. En aquest sentit, s’ha referit, per exemple, a queixes dels veïns que tenen dificultats per arribar a casa seva quan tornen de la feina. Una cosa, ha dit, és una manifestació puntual i l’altra una manifestació “que es reiteri cada dia”. Segons ella, amb l’anterior conseller, Miquel Buch, no hi va haver manera de buscar una fórmula raonable per fer compatibles tots els drets.

“No hi havia cap voluntat d’assumir la seva responsabilitat de gestió”, ha dit sobre Buch. L’Ajuntament, ha dit, va oferir a la conselleria buscar fórmules de mediació per conciliar el dret a la protesta, com ara ocupar un carril, amb altres drets. “S’ha de garantir el dret a la manifestació però no si això vol dir que es menystenen els drets dels ciutadans durant mesos i mesos”, ha afegit. En aquest sentit, espera que amb Sàmper hi hagi un canvi i es pugui trobar una “sortida raonable”.

Colau ha parlat dels talls a la Meridiana en resposta a una pregunta del PP sobre el cost del dispositiu policial desplegat, les patrulles que es mobilitzen i l’opinió de l’alcaldessa. Segons ha dit, el cost del dispositiu de la Guàrdia Urbana per gestionar els talls durant 14 mesos ascendeix a 340.000 euros i s’hi han destinat quatre patrulles de forma habitual. Per la seva banda, el regidor del PP Josep Bou s’ha mostrat satisfet amb la voluntat de l’alcaldessa per trobar una fórmula davant dels talls que no impedeixi la mobilitat dels veïns.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (23-12-2020)

236 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: