COM AVALAR LA CUP O LA CANDIDATURA DE BLOQUEIG PER AL 10-N?

Dues noves candidatures independentistes volen presentar-se a les eleccions espanyoles del 10-N: la CUP i la Candidatura Independentista de Bloqueig, una llista sorgida del moviment Primàries Barcelona. La llei electoral recull l’obligatorietat per a les candidatures que no tenen representació de recollir l’aval del 0,1% del cens de cada demarcació on es presenten, pel que les dues llistes ja han començat a recollir signatures. Tanmateix, gràcies a la reforma de la llei electoral sobre repeticions d’eleccions que es va fer el 2016, les candidatures que ja van recollir avals per a presentar-se el 28-A no cal que ho tornin a fer encara que no aconseguissin representació. Aquest és el cas de formacions com PACMA o Veus Progressistes, la coalició de Més per Mallorca, Més per Menorca, Ara Eivissa i Esquerra Republicana de les Illes Balears.

Avalar una candidatura no compromet en cap cas el vot per a aquella llista i, de fet, sovint hi ha qui signa els avals per compromís amb la pluralitat política. És important tenir en compte que no es poden avalar dues candidatures diferents. A més, els signants han de tenir dret de vot i formar part del cens de la demarcació on es presenta el partit. És a dir, una persona no pot avalar una llista que després no pugui votar.

Com avalar la CUP?
Tot i que Poble Lliure i Pirates de Catalunya aconseguissin els avals necessaris per a presentar la coalició Front Republicà i ara donin suport a la CUP, la formació ha de recollir avals perquè és una candidatura diferent que es presenta per primera vegada. Per fer-ho, el partit ha posat en marxa l’etiqueta de Twitter #AvalCUP, on les diferents assemblees locals pengen els punts de recollida. Hi ha centenars de punts

Com avalar la Candidatura Independentista de Bloqueig?
La Candidatura Independentista de Bloqueig només es presenta a la demarcació de Barcelona, pel que només recullen avals en aquest territori. Per a poder presentar-se a les eleccions demanen que els avaladors descarreguin el full de signatures i l’enviïn signat al carrer de Llibertat 21 de Barcelona (08012). També es poden portar presencialment a l’Assemblea General d’Avalistes el 6 d’octubre a partir de les 11.00 al Centre Cívic Sagrada Família, al carrer de Provença 480 de Barcelona.

Al full s’han d’omplir els requadres del nom i cognom, sexe, DNI, data de naixement, signatura i municipi on esteu empadronats. Per contra, demanen que no s’ompli cap altre requadre ni la línia de punts.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-10-2019)

481 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: