COM ERA D’ESPERAR: CAP GEST SERIÓS DE SÁNCHEZ

“Cap gest seriós de Sánchez ”

O els dirigents independentistes assumeixen la seva responsabilitat i lideren una unitat independentista o haurà de ser una nova generació de líders els que s’alçaran per fer-ho possible

( JOAN PUIG )

Pedro Sánchez ha fet una llarga declaració sortint d’entrevistar-se amb el MHP Torra, que molt possiblement portava escrita d’abans i ha parlat molt clar: qualsevol cosa a negociar amb Catalunya serà dins de la Constitució Espanyola o no serà. Sánchez vol tornar al “apoyaré” de Zapatero, vol intentar que l’independentisme renuncií al seu projecte.

Sánchez ja no ens pot enganyar més. L’independentisme pot insistir en la reunió de la taula de negociació, però cal que ens preparem per no perdre més el temps. Ens corre pressa una unitat estratègica independentista per contrarestar el discurs i la proposta del president espanyol, amable en les formes, però sense cap novetat o concreció.

Fixeu-vos en un detall: Sánchez és incapaç de reunir-se amb les entitats de la societat civil independentista, com Òmnium o l’ANC, però, això sí, es reuneix amb altres entitats allunyades de l’independentisme, com Barcelona Global, presidida per un empresari que va traslladar la seu social de la seva empresa fora de Catalunya i també es reuneix amb sindicats i empresaris unionistes.

Ja no podem esperar res més d’Espanya: o els dirigents independentistes assumeixen la seva responsabilitat i lideren una unitat independentista o haurà de ser una nova generació de líders els que s’alçaran per fer-ho possible. A les pròximes eleccions catalanes, l’independentisme serà clarament guanyador i segurament podrà superar el 50% i aleshores només faltaria que els partits independentistes no assumissin aquesta nova victòria per fer-se valdre i deixar d’anar a remolc del govern espanyol.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (7-2-2020)

218 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: