COM ERA D’ESPERAR: ESPANYA NO RECONEIX ELS RESULTATS DEL 14-F

“Espanya no reconeix els resultats del 14-F ”
( JOS√Č ANTICH )

Pedro S√°nchez va posar veu aquest dimecres al Congr√©s dels Diputats a l’estrat√®gia del deep state des de la mateixa nit dels comicis del 14 de febrer: l’independentisme no ha guanyat les eleccions amb el 52% dels vots sin√≥ que ha retrocedit respecte a les celebrades el 2017 ja que molts votants que van dipositar la seva papereta en aquella ocasi√≥ ara s’han abstingut. Com alguns presidents d’altres latituds, S√°nchez nega el que ha reconegut tota la premsa internacional, que ha reflectit un√†nimement la fita que l’independentisme hagi aconseguit per primera vegada m√©s del 50% dels sufragis emesos. Com fa llavors els comptes S√°nchez? Molt senzill, no sobre el vot dipositat sin√≥ sobre el cens electoral i en haver-se produ√Įt una brusca caiguda de la participaci√≥ d’uns 25 punts -del 79,09% al 53,54%- el percentatge de vot absolut del cens ha retrocedit, com no pot ser de cap altra manera.

Al m√≥n de les not√≠cies fake, S√°nchez n’ha protagonitzat unes quantes i molt sonores. Per√≤ en cap cas no havia arribat a q√ľestionar uns resultats electorals falsejant la realitat. Entenc que aquesta explicaci√≥ √©s la que les ambaixades espanyoles a l’estranger deuen estar donant als mitjans de comunicaci√≥ quan s√≥n requerides. No m’estranya en aquest context la imatge d’Espanya a l’exterior, ara, fins i tot reinterpretant la realitat. Potser, tamb√© √©s conseq√ľ√®ncia que en aquestes eleccions s’ha trencat un altre mite: aquell que deia que Mariano Rajoy i la seva inacci√≥ era una m√†quina de crear independentistes. Tampoc no √©s veritat. Pedro S√°nchez s’ha convertit en una m√†quina encara m√©s precisa i afinada a l’hora de facilitar el salt de molts ciutadans a posicions independentistes.

I t√© una explicaci√≥. Rajoy era el no a tot. Per√≤ S√°nchez √©s tamb√© el de no a tot. Amb un afegit, el primer no enganyava i el segon juga a dir que s√≠ i acaba sempre fent el contrari. √Čs molt m√©s humiliant ja que primer t’enreda i despr√©s et dona llargues. El primer defensava la monarquia quan sortia en bloc despr√©s de l’1 d’octubre i el segon tamb√©. Ara, fins i tot es defensa amb S√°nchez ja a la Moncloa una monarquia tacada amb casos de corrupci√≥, amb un rei em√®rit escapat i, a m√©s, s’inclou Vox en l’equaci√≥ per apuntalar el r√®gim del 78, per evitar comissions d’investigaci√≥ o per intentar portar pres Puigdemont a Espanya a trav√©s d’un suplicatori al Parlament Europeu.

√Čs una obvietat que les eleccions catalanes els surten permanentment malament encara que tinguin l’√†rbitre a favor que les convoca quan els va millor. La ciutadania catalana √©s tossuda i la majoria independentista tamb√©. Passen els anys i el que creien que era un sufl√© ha acabat sent un mur de formig√≥. I per m√©s que es negui la realitat hi ha gaireb√© un 52% de vot independentista que segurament far√† un govern independentista per m√©s interfer√®ncies que hi hagi perqu√® no sigui aix√≠. Sobretot, perqu√® cap de les dues formacions principals, ni ERC ni Junts, no podran desentendre’s de la realitat que els ha tocat viure. I S√°nchez podr√† anar predicant una mentida despr√©s d’una altra per enganyar el personal. No hi ha pitjor cec que el que no vol veure i passen els anys i all√† continuen disposats a no fer passos enrere.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-2-2021)

228 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: