COM ERA D’ESPERAR: LA UE ES TREU DE SOBRE LA INVESTIGACIÓ DEL CATALANGATE I LA PASSA A MADRID

La Unió Europea s’ha tret de sobre la investigació sobre el Catalangate i ha traspassat tota la responsabilitat a Madrid. La Comissió Europea ha insistit que no és la seva “funció ni competència” investigar l’escàndol de l’espionatge massiu a l’independentisme català, ja que aquesta competència és de cada estat membre i, per tant, ha de ser Espanya qui examini les denúncies dels líders independentistes.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, havia demanat a Brussel·les que augmenti la “pressió” sobre el govern espanyol, que fins ara s’ha posat de perfil i s’ha negat a investigar el Catalangate. Un portaveu de la Comissió Europea ha assegurat a Europa Press que Brussel·les espera que les autoritats nacionals “examini a fons” les denuncies. Brussel·les ja s’havia pronunciat en termes similars fa uns dies.

“Qualsevol intent per part dels serveis de seguretat nacional d’accedir il·legalment a les dades de ciutadans, inclosos els opositors polítics, és inacceptable”, afegeixen fonts de la Comissió Europea, que recorden que són els estats membres els qui “supervisen i controlen” els seus serveis de seguretat i que són els encarregats de garantir que es respecten els drets fonamentals. L’única funció de Brussel·les és assegurar-se que la legislació nacional respecta les directives europees i el Conveni Europeu de Drets Humans.
L’Eurocambra investiga Pegasus

El Parlament Europeu ha estrenat aquesta setmana una comissió especial per investigar l’ús de Pegasus contra ciutadans europeus. Tot i que la comissió ja estava prevista, l’esclat del Catalangate li ha donat encara més rellevància. En paral·lel, l’Eurocambra s’ha ofert a revisar els mòbils dels seus diputats després que el Catalangate hagi destapat que alguns dels espiats ja eren membres del Parlament Europeu.

El portaveu de la comissió que investiga Pegasus, Jüri Laas, ha assegurat que la presidenta del Parlament Europeu es pren “molt seriosament” les acusacions d’espionatge i confia que s’investigaran “de forma exhaustiva”.

Informa:ELMON.CAT (22-4-2022)

204 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: