COM ERA D’ESPERAR: L’ÚS DEL CATALÀ AL CONGRÉS NO SERÀ IMMEDIAT

La nova presidenta del Congrés espanyol, la socialista i illenca Francina Armengol, va anunciar ahir que autoritzaria l’ús del català, l’èuscar i el gallec, les llengües minoritzades oficials, a la cambra baixa. Ho va anunciar just després de ser escollida com a presidenta, en un discurs que va reivindicar la “pluralitat i diversitat” lingüística del país. Va ser clara: a partir d’ahir, dijous, entrava en aplicació la possibilitat d’emprar aquestes llengües al Congrés espanyol. Avui, però, la cosa ha canviat.

Armengol ha substituït la immediatesa de l’aplicació per un “el més ràpid possible”. La presidenta assegura que es “bolcarà” per aconseguir que es puguin fer servir les llengües “cooficials” al Congrés, però que cal reunir-se amb els grups parlamentaris per cercar el “consens”. “Vull intentar que hi hagi diàleg entre tots perquè puguem complir amb aquest objectiu el més ràpid possible”, ha assegurat. La presidenta de la cambra ha remarcat que fer-ho possible comporta unes complexitats i que s’hauran de veure, també, les possibilitats tècniques per garantir-ho.

Tot i que en el seu discurs d’investidura va assegurar que l’aplicació seria immediata, Armengol ha concretat que per a fer-ho realitat s’hauran d’abordar algunes qüestions tècniques. A més, ha dit que té voluntat de “buscar acords” també en aquest assumpte. Així doncs, tot encara està en l’aire i, de moment, és només una promesa.
Informa:RACOCATALA.CAT (18-VIII-2023)

60 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: