COM PONÇ PILATS: LA COMISSIÓ EUROPEA ES RENTA LES MANS AMB ELS CASOS D’ESPIONATGE AMB PEGASUS

L’eurocomissària de Valors i Transparència, Vera Jourová, ha lamentat avui l’abús de tecnologies com Pegasus per espiar opositors polítics i especialment periodistes. En una compareixença al comitè de Llibertats Civils i Justícia de l’eurocambra, Jourová ha dit estar extremadament preocupada per l’espionatge i ha remarcat que cal investigar els casos. Amb tot, ha insistit que l’executiu comunitari no pot actuar en casos relacionats amb la seguretat nacional. “Si és el mateix estat el que utilitza la tecnologia amb l’objectiu d’incrementar la seguretat nacional, aleshores és competència de l’estat en qüestió”, ha subratllat.

En el cas de l’estat espanyol, l’eurocomissària ha assegurat que és més difícil perquè s’han espiat també membres del govern. “La seguretat nacional és una cosa importantíssima, però també ho són la privacitat i la protecció de dades”, ha subratllat l’eurocomissària, malgrat de refusar que Brussel·les pugui actuar en aquests casos.

La comissió Pegasus de l’eurocambra acorda una missió a l’estat espanyol

En la seva intervenció, Jourová ha dit que no saben qui està darrere dels casos d’espionatge, que també han afectat membres de la Comissió Europea com l’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders. Per aquest motiu, l’eurcomissària ha afirmat que s’analitza els telèfons mòbils de membres de l’executiu comunitari, entre ells el seu.

Per contra, la comissió d’investigació del Parlament Europeu sobre l’espionatge a través del programa Pegasus sí que ha acordat d’enviar una missió d’investigació a l’estat espanyol. Els grups van decidir que en primer lloc s’anirà a Polònia, Hongria i Israel, i posteriorment hi haurà missions als EUA i a l’estat espanyol.
Informa:VILAWEB.CAT (11-5-2022)

37 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: