COM SERÀ EL JUDICI AL PRESIDENT TORRA ELS DIES 25 I 26 DE SETEMBRE ?

El 25 i 26 de setembre es far√† el judici al president de la Generalitat, Quim Torra, per no haver tret els lla√ßos grocs de la Generalitat tal com l’hi va requerir la Junta Electoral Central. Es far√† hi vagi o no hi vagi. La pena que es demana pel delicte pel qual se l’ha processat no implica pres√≥ i, per aix√≤, s’acabar√† fent en la data prevista encara que Torra decideixi no assistir-hi perqu√® ha de ser al debat de pol√≠tica general previst el mateix dia al Parlament de Catalunya. Aix√≠ ho preveu l’article 786 de la llei d’enjudiciament criminal (LECrim).

El judici est√† previst per fer-se en dos dies i en sessi√≥ de mat√≠, a la Sala Civil i Penal del Palau de Just√≠cia. Comen√ßar√† el dia 25 de setembre a les 9.30 hores amb les q√ľestions pr√®vies, de la defensa i les acusacions de la fiscalia i l’acusaci√≥ popular exercida per Vox, i la declaraci√≥ de l’acusat. Si finalment Quim Torra no s’hi presenta, el judici seguir√† amb les declaracions dels testimonis i la declaraci√≥ que prevaldr√† √©s la que va fer durant la instrucci√≥ davant el magistrat Carlos Ramos, el mateix que ara haur√† de decidir si es recusa els altres dos jutges, Jes√ļs Mar√≠a Barrientos, president del TSJC, i la magistrada Mercedes Armas. El president, acusat d’un delicte de desobedi√®ncia, admet en la seva declaraci√≥ el delicte del qual se l’acusa: “S√≠, vaig desobeir perqu√® em dec a un mandat superior de la ciutadania de defensa dels drets humans”.

El judici acabar√† el dia 26 despr√©s de presentar les proves i els informes finals. Tampoc hi haur√† torn de l’√ļltima paraula si el president no es presenta al judici. Qui s√≠ que no hi pot faltar √©s el seu advocat, Gonzalo Boye, que l’haur√† de representar Torra.

La fiscalia demana que s’inhabiliti el president durant 20 mesos i una multa de 30.000 euros.

El judici est√† pendent ara de la recusaci√≥ dels magistrats. El jutge Carlos Ramos, que ha instru√Įt tota la causa, ha de decidir si Barrientos i Armas poden jutjar el president. Un cop resolt aquest tr√†mit, que s’ha adm√®s tot just avui, el judici estar√† a punt per comen√ßar.

A hores d’ara no es pot assegurar ni que Torra hi vagi ni que no hi vagi. El Parlament no ha canviat la data del debat i no la canviar√†. Per tant, el 25 de setembre tota l’atenci√≥ estar√† posada en dos punts: el Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya i el Parlament de Catalunya. I la cara m√©s medi√†tica que sembla que pujar√† les escales del TSJC √©s la de l’advocat de Torra, Gonzalo Boye.

Informa:ELNACIONAL.CAT (13-9-2019)

265 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: