COMENÇA EL TRASLLAT DELS PRESOS POLÍTICS DE SOTO DEL REAL A CATALUNYA

El trasllat dels presos polítics ja ha començat. Un autobús de la Guàrdia Civil trasllada Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Sànchez, Forn i Cuixart de la presó de Soto del Real al centre penitenciari de Valdemoro, on faran nit. El trasllat durarà dos dies i no arribaran al Principat fins dimecres. Demà viatjaran fins a la presó de Zuera (Saragossa), on dormiran. Dimecres al matí passaran a custòdia dels Mossos d’Esquadra a la presó de Brians. D’altra banda, el trasllat de Carme Forcadell i Dolors Bassa, empresonades a Alcalá Meco, serà directe i arribaran també dimecres a Catalunya.

Una volta al Principat, Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Sànchez, Forn i Cuixart aniran a la presó dels Lledoners. Bassa a Puig de les Basses i Forcadell a Mas d’Enric.

El Tribunal Suprem espanyol va autoritzar el trasllat divendres en comunicar a Institucions Penitenciàries que no és prevista la pràctica de més actes processals que requereixin la presència dels acusats i que, per tant, ‘no existeix cap obstacle’ a fer efectiva la petició.

Raül Romeva ha denunciat en un piulet que el trasllat no significa que els presos polítics tornin a casa. ‘Tornem als Lledoners. Aquí i allà, continua la vulneració flagrant de drets i continuem sent presos polítics. Aquí i allà, persistirem’, ha afegit.

Raül Romeva i Rueda

@raulromeva
Raül: “Acaba de començar el trasllat. No tornem a casa, tornem a Lledoners. Aquí i allà, continua la vulneració flagrant de drets i continuem sent presos polítics. Aquí i allà, persistirem.”

Per la seva part, Jordi Turull ha assegurat que ‘tornem cap a l’enyorada Catalunya’ després del judici contra el procés. El conseller ha agraït el tracte als reclusos de Soto del Real, així com a la gent ‘que ens heu fet arribar el vostre escalf i suport’.

Jordi Turull i Negre

@jorditurull
Tornem cap a l’enyorada Catalunya! Gràcies als reclusos del mòdul 10, a la majoria de funcionaris i al padre Paulino (un crack) pel seu tracte. Infinites gràcies a tots els que ens heu fet arribar el vostre escalf i suport i ens heu reivindicat #LesConviccionsIntactes #Absolució

No és cap gest

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que el trasllat no és cap gest del govern espanyol cap a Catalunya, sinó ‘la seva obligació’. A més, ha recordat que la justícia espanyola continua incomplint el dictamen del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries que ha exigit l’alliberament dels presos polítics.

Quim Torra i Pla

@QuimTorraiPla
Tornen els presos polítics a Catalunya. No és cap gest del govern espanyol, és la seva obligació. A més, segueixen incomplint la comunicació de les NNUU que insta a la seva llibertat immediata. La seva llibertat, i la nostra com a poble, ens exigeix una resposta de país. https://twitter.com/vilaweb/status/1143120622316380160 …

La part fosca dels trasllats

Tal com han denunciat alguns advocats dels presos, com ara Jordi Pina o Andreu Van den Eynde, els trasllats són un espai d’impunitat per a la policia espanyola. ‘És la cosa més inhumana de tot el sistema, fins i tot més que la presó. És un espai d’impunitat fora de control, van sense cinturó, donant-se cops’, explicava Van den Eynde en una entrevista a Catalunya Ràdio.

353 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: