Al llarg d’aquesta setmana, Prada esdevindrà un any més un dels centres neuràlgics de la vida política, cultural i universitària del país. L’UCE ofereix una varietat àmplia de cursos que inclouen especialitats tan diferents com ara les ciències de la salut, la literatura, l’economia o el pensament. A més, diverses taules rodones i commemoracions portaran fins a Prada algunes de les personalitats més rellevants del país. La proposta acadèmica es complementa amb tallers, espectacles i cinema a què poden assistir lliurement tots els participants.

Alguns dels convidats d’enguany són el president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra; els consellers d’Ensenyament, Salut i Cultura, Josep Bargalló, Alba Vergés, Mariàngela Vilallonga; el músic Jordi Savall i l’editor Vicent Olmos, que seran guardonats amb el premi Canigó; o l’advocat Gonzalo Boye, entre molts més.

També hi haurà jornades organitzades per diversos col·lectius: l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la Fundació Josep Irla, la Societat Andorrana de Ciències (SAC), l’Obra Cultural de l’Alguer, la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), l’Institut Menorquí d’Estudis, la Delegació de Perpinyà de l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català.

La Universitat Catalana d’Estiu té lloc cada any ininterrompudament d’ençà del 1969 al Liceu Charles Renouvier de Prada i és un punt de trobada i d’intercanvi per a professors i alumnes provinents de tots els Països Catalans.