COMENCEN LES CLASSES DE CATALÀ A VUIT ESCOLES DE PERPINYÀ

Pas endavant per la normalització, també en l’educació obligatòria, del català a la Catalunya Nord. L’Associació per a l’Ensenyament del Català, APLEC, ofereix les primeres escoles en català a Perpinyà, la capital del Rosselló.

En concret els centres on s’ofereixen són: Roudayre, Victor Hugo, Joan Amades i Anatole France pel que fa a la maternal que a l’estat francès inclou el 3 a 6 anys. Les classes a l’escola elemental, dels 6 als 12 anys, han començat classes a Duruy, La Miranda, Victor Hugo, Blaise Pascal i Ludovic Massé.

Aquesta no és l’única acció escolar de l’APLEC, darrerament també han promogut la llengua al Conflent. Per primer cop, els alumnes de l’escola primària de Fullà, a la vall de la Rotjà, han començat cursos de català amb l’APLEC, l’Associació per a l’ensenyament del català.

L’ensenyant de català, Anabel, intervé una hora i mitja per setmana a l’escola des de dijous 26 de novembre i fins a la fi de l’any escolar. Els cursos de català són posats en plaça en el marc de l’ensenyament de la llengua regional previst pels textos de l’Éducation nationale a llarg de tota l’escolaritat.

Els alumnes que s’han perfeccionats durant tot el primari poden després continuar el català al col·legi (a Prada). Els cursos organitzats en primari per l’APLEC són possibles gràcies al suport financer de la comuna, del Departament i de la Regió. Els alumnes de Fullà s’afegeixen als més de 9 000 alumnes de maternal i elemental que reben cada any una formació a la llengua catalana.
Informa:ELMON.CAT (7-12-2020)

216 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: