COMÍN: ” VAL LA PENA POSAR EN PERILL EL PROJECTE EUROPEU PER PROTEGIR L’ESTAT ESPANYOL? “

L’eurodiputat de Junts Toni Comín ha avisat aquest dimecres les institucions de la Unió Europea que la “inacció” contra Espanya per “ignorar” les decisions de la justícia europea sobre la seva immunitat “legitima el desafiament” de Polònia. “Després poden ser Hongria i altres països”, ha alertat Comín. “Val la pena posar en perill el projecte europeu per protegir l’estat espanyol i la seva deriva autoritària?”, ha preguntat l’eurodiputat de Junts en un debat al ple amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, sobre la cimera de líders europeus que se celebra aquesta setmana a Brussel·les.

Durant el debat, l’eurodiputat de Ciutadans Luis Garicano ha titllat la intervenció de Comín de “desgraciada”. “El que està en joc a Polònia és l’estat de dret, que és el que van trencar a Catalunya quan governaven”, ha replicat Garicano.

Posteriorment, Comín ha respost a l’eurodiputat de Ciutadans. “Qui va vulnerar els principis i valors europeus el 2017 no va ser el govern català posant les urnes i permetent que les persones anessin a votar, sinó l’estat espanyol pegant votants pacífics, empresonant un govern innocent i ara perseguint-nos a nosaltres”, ha dit l’eurodiputat de Junts.
Informa:RACOCATALA.CAT (20-X-2021)

109 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: