COMMOCIÓ A PERPINYÀ: VICTÒRIA DE L’EXTREMA DRETA A LES MUNICIPALS

La victòria del candidat de l’extrema dreta, Louis Aliot, a la segona volta de les les eleccions municipals a Perpinyà (Rosselló) ha causat commoció a la ciutat. Aliot ha aconseguit entre el 53,1% i el 54% dels sufragis, segons els primers sondejos.

És la primera vegada que el partit de Marine Le Pen obté l’alcaldia de Perpinyà, i també és la primera ciutat de més de 100.000 habitants que governa l’extrema dreta francesa, amb un escenari que no només impacta a la Catalunya Nord sinó a la política francesa. Aliot s’ha beneficiat de l’alt índex d’atur i d’inseguretat de la capital rosellonesa, amb una economia deprimida des de fa anys, a la qual cosa s’hi ha afegit el temor per l’impacte del coronavirus.

Aliot acclamé par les siens pic.twitter.com/lbcjmVHCgx

— Henry de Laguérie (@henrydelaguerie) June 28, 2020
Aliot ha derrotat d’aquesta manera l’actual alcalde, Jean-Marc Pujol (Républicains), que només hauria obtingut entre el 46%-47%. No ha aconseguit aglutinar tota l’oposició a l’extrema dreta, per un mandat ja en decliu.

La líder del Rassemblement National (abans Front Nacional), Marine Le Pen, ha confirmat la victòria del seu candidat, amb un tuit lacònic però rotund. I després en declaracions a la televisió ha atribuit la victòria a tot el seu moviment a França, apuntant cap a l’Elisi. “És la victòria del reagrupament dels francesos al voltant d’un projecte, d’un equip”, ha indicat.

PERPIGNAN! 🇫🇷

— Marine Le Pen (@MLP_officiel) June 28, 2020
🔴 #Municipales2020 : sur la victoire de Louis Aliot à #Perpignan

🗣@MLP_officiel “C’est vraiment la victoire du rassemblement des Français autour d’un projet, d’une équipe” pic.twitter.com/VO0rMiiSSL

— La France Bleu Marine 🇫🇷 (@La_FBMarine_) June 28, 2020
Només transcendir els sondejos també s’han produit reaccions a la Catalunya Nord, desolades en sectors intel·lectuals:

Louis Aliot és el nou batlle de #Perpinyà. L’extrema dreta al poder.
Vomitaré o no vomitaré?

— Joan-Lluís Lluís 🎗 (@Joanlluislluis) June 28, 2020
Municipals a Catalunya Nord: Victòria de l’extrema dreta a Perpinyà. 🤢 Ràbia i tristesa.

— Júlia Taurinyà (@JuliaTaurinya) June 28, 2020
Louis Aliot, el candidat del partit ultradretà francès Rassemblement National de Marine Le Pen, guanya les eleccions municipals a Perpinyà amb 54% dels vots.
Al nord també nos toca entrar en resistència…

— Josep BONET 🎗 (@jepbonet) June 28, 2020
Primeres estimacions a Perpinyà: Louis Aliot 53% de vots.
L’extrema dreta pren la Vila. Belleu ara tots plegats serem capaços d’obrir reflexions ni dogmàtiques, ni sectaries.#UnitsContraElFeixisme

— Joan Ridaura i Hereu🎗 (@RidauraJoan) June 28, 2020
Un mal dia per #Perpinyà. La ciutat queda aillada institucionalment de la #CatalunyaNord i de l’estat francès

— Josep Puigbert (@puigbertjosep) June 28, 2020
#Municipales L’élection d’Aliot est un désastre pour #Perpignan Aujourd’hui, les partis politiques et leurs dirigeants ont tous contribué à ce résultat, ils ont la défaite et le déshonneur ! Les https://t.co/pup06tcbOV restent avec leurs difficultés…

Informa:ELNACIONAl.CAT (29-6-2020)

257 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: