CONDEMNEN DANI GALLARDO: QUATRE ANYS I MIG DE PRESÓ PER PROTESTAR CONTRA LA SENTÈNCIA DE L’1-O

L’Audiència de Madrid ha condemnat Dani Gallardo a quatre anys i mig de presó per desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions lleus. La sentència diu que Gallardo va agredir un policia amb un bastó de gairebé un metre que tenia sis claus mentre detenien Elsa Vilki, condemnada a un any de presó per desordres públics.

Gallardo fou detingut el 16 d’octubre de 2019 a Madrid durant una protesta en solidaritat amb els presos polítics, dos dies després de la sentència del judici contra el procés. Va estar un any en presó preventiva fins que fou jutjat a principi de novembre d’enguany, quan el van deixar en llibertat.

La fiscalia demanava sis anys de presó per a Gallardo i dos per a Vilki. Ara la defensa pot presentar un recurs contra la condemna. El tribunal comparteix les tesis del ministeri fiscal i les versions dels agents de la policia espanyola. Durant la seva declaració al judici, Gallardo va defensar que ell només s’havia interposat entre la policia i Vilki.

Karim Benamar, advocat de Dani Gallardo: ‘La presó li fa mal’

A més, Gallardo haurà d’indemnitzar l’agent amb 2.100 euros. Tant ell com Vilki també hauran de pagar 3.500 euros a l’Ajuntament de Madrid i una cinquena part de les despeses processals.
Informa:VILAWEB.CAT (16-12-2020)

305 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: