CONFINATS FINS A L’11 D’ABRIL: SÁNCHEZ AMPLIA L’ESTAT D’ALARMA

El president del govern espanyol, Pedro SĂĄnchez, ha concretat des de la Moncloa les decisions preses desprĂŠs de reunir-se amb els presidents autonòmics. L’estat d’alarma s’allargarĂ  dues setmanes mĂŠs i el confinament dels ciutadans i la resta de mesures excepcionals duraran, per tant, fins l’11 d’abril. Abans de la intervenciĂł pĂşblica del president espanyol ja havia transcendit que el consell de ministres validaria dimarts la prolongaciĂł del confinament 15 dies mĂŠs. Dimecres es votarĂ  al CongrĂŠs, un trĂ mit imprescindible abans de fer-se efectiva la mesura. “Espero comptar amb el suport del conjunt de la cambra”, ha afirmat.

SĂĄnchez ha qualificat com a “patriòtica” la convicciĂł de quedar-se a casa, un missatge emès pocs minuts desprĂŠs que el president de la Generalitat, Quim Torra, tambĂŠ haguĂŠs comparegut per demanar un “confinament absolut” i aturar les activitats laborals no imprescindibles. “He rebut suport i comprensiĂł dels presidents autonòmics”, ha dit el president espanyol des de la Moncloa, tot definint les diferències amb la Generalitat com a “matisos”.

El govern espanyol ha validat mĂŠs decisions en la conferència de presidents autonòmics, una cimera que SĂĄnchez ha adjectivat com a “reuniĂł d’estat”. La primera mesura ĂŠs que, de forma immediata, totes les residències de gent gran de titularitat privada passaran a mans de l’Estat per “pal¡liar” la saturaciĂł de les residències pĂşbliques. Se seguiran el mateix camĂ­, per tant, que el que es va aplicar amb la sanitat privada. SĂĄnchez tambĂŠ ha avisat que l’exèrcit espanyol incrementarĂ  la seva presència al territori estatal, per exemple, per reforçar infraestructures crĂ­tiques i facilitar el transport de material sanitari.

“Demano responsabilitat i disciplina social i cĂ­vica”

En el capĂ­tol d’accions, la Moncloa preveu incrementar les ajudes als ens locals per al repartiment a domicili de menjar, productes essencials i productes farmacèutics per a persones grans i vulnerables. SĂĄnchez ha recalcat que es distribuiran en els pròxims dies mĂŠs de 4 milions de mascaretes a les comunitats autònomes per corregir el dèficit de material.

El president espanyol ha advertit que venen “dies difĂ­cils” i els ha qualificat com una “onada dura”. “Demano responsabilitat i disciplina social i cĂ­vica”, ha exposat SĂĄnchez. En el seu missatge, el lĂ­der del PSOE ha recalcat la necessitat de reorientar la indĂşstria espanyola per aconseguir una “producciĂł massiva” dels recursos sanitaris necessaris per combatre la crisi del coronavirus. “Reconec amb humilitat les nostres limitacions”, ha reblat SĂĄnchez, que ha posat èmfasi en la necessitat de l’autoabastiment de l’Estat.

GairebĂŠ 400 morts en menys de 24 hores

La nova actualitzaciĂł de vĂ­ctimes mortals i de persones contagiades a Espanya evidencia com les dades continuen incrementant-se. Segons el Ministeri de Sanitat, a Espanya han mort 1.720 morts i ja hi ha 28.572 contagiats. La xifra de persones que han perdut la vida a l’Estat per culpa de la pandèmia ha crescut en 394 en les Ăşltimes 24 hores. MĂŠs de 2.500 afectats han estat donats d’alta.

La progressiĂł de les dades d’afectats a l’Estat indiquen la gravetat de la crisi. Segons els cĂ lculs fets per NaciĂłDigital, Espanya ĂŠs l’estat on els morts per coronavirus creixen mĂŠs i dimecres ja podria superar la Xina en nombre de vĂ­ctimes mortals (vegeu aquesta informaciĂł).

Informa:NACIODIGITAL.CAT (22-3-2020)

159 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: