CONFIRMAT: UN ANY I MIG DE PRESÓ PER A UN MANIFESTANT INDEPE DELS TALLS DE LA MERIDIANA

L’Audiència de Barcelona ha confirmat la condemna d’un any i mig de presó imposada a en Marcel, el primer manifestant independentista detingut en els talls de l’avinguda Meridiana de Barcelona contra la sentència del procés. Segons la sentència, va empènyer un agent i això li va causar una contusió al dit petit de la mà que el va fer estar de baixa uns quants dies. L’abril proppassat, el jutjat penal 16 de Barcelona va condemnar-lo a un any i mig de presó, a pagar 360 euros per un delicte de lesions i a indemnitzar amb 1.350 euros l’agent lesionat. Ara, la secció setena de l’Audiència ha refusat el recurs contra la sentència.

Al judici, celebrat el 2 de març, la fiscalia va demanar dos anys de presó i 600 euros d’indemnització, i l’acusació particular exercida per la Generalitat va sol·licitar una condemna de sis mesos de presó i una indemnització de 5.000 euros. Alerta Solidària va avisar-ho en un comunicat: “Hem de recordar i denunciar el nou paper actiu de la Generalitat de Catalunya en la persecució judicial de l’independentisme i la dissidència política fent d’acusació particular i participant activament en la repressió de l’estat des de la fase judicial.”

El jutge va dir que en Marcel havia faltat al “respecte i la consideració deguts als agents”. El noi, militant d’Arran, va negar que empenyés el mosso voluntàriament, i va recordar que ell també va caure a terra. Alerta Solidària i Arran van criticar que el jutjat hagués menystingut la declaració de l’acusat i d’un testimoni amic seu i, en canvi, es refiés tan sols de la versió dels agents.

Informa:VILAWEB.CAT (28-6-2021)

226 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: